Inloggen bij je bank met je iPhone/Android toestel via SURFnet applicatie

http://www.youtube.com/watch?v=te_sgFo5wdo

Afgelopen december kwam bovenstaand filmpje beschikbaar met uitleg over de mobile authentication oplossing die Egeniq in opdracht van SURFnet gebouwd had voor eenvoudige authenticatie en extra veilige authenticatie met behulp van je smartphone (iPhone / Android). De eenvoudige authenticatie houdt in dat je geen wachtwoord hoeft te onthouden, maar alleen een QR-code hoeft te scannen met je smartphone. De extra veilige authenticatie vereist dat je zowel de QR-code moet kunnen scannen als een pincode/wachtwoord invoert.

Er is nu ook een demo-implementatie van dit product beschikbaar waar je e.e.a. mee kunt uittesten. De applicatie om dat mee te testen zijn gratis te downloaden waarna je een account kunt aanmaken op een fictieve bank, PiggyBank.

Ik heb het geprobeerd en het werkt goed. Ik ben benieuwd of we het binnenkort ook bij echte banken terug zien.