Is de NOOK Color een eReader of een Android Tablet?

Het lijkt alsof er niemand echt een antwoord heeft op de iPad van Appple. Maar de concurrentie kon wel eens uit een redelijk onverwachte hoek komen. B&N heeft een update voor de Nook Color uitgebracht waardoor die niet langer uitsluitend een eReader is (die je overigens wel al kon hacken naar een volwaardige tablet) maar een bijna complete Android tablet is geworden.

Bijna compleet omdat je (nog) geen toegang tot de volledige Android Market hebt. Ook niet helemaal compleet, vind ik, omdat het apparaat geen camera’s heeft. Ik weet wel dat de iPad 1 die ook niet heeft, maar daar komt, vind ik, alleen Apple mee weg.
Sterk punt van de NOOK Color is dat hij in de WiFi-versie slechts $249 kost. En dat is dus ontzettend weinig geld voor een blijkbaar best goede tablet.
Ik ben eens benieuwd hoe B&N verder gaat met dit product. En hoe Amazon hier op gaat reageren. Want als de NOOK Color blijft verkopen én zich zo blijft ontwikkelen, dan kan een Amazon tablet toch ook niet ver weg zijn?

[update] Ik heb een filmpje ingevoegd met een korte review van de update door the-ebook-reader.com. Het enthousiasme druipt nog niet van de update af zeker als het vergeleken wordt met de reeds bestaande hack.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Samsung Galaxy S2
10 jaren geleden

Sony heeft vandaag ook twee tablets aangekondigd. De S1 en de S2 en ze zien er erg gelikt uit, ook met game opties.