Een Koninklijk eBook over een Huwelijk voor Dummies

Het is jammer, ik had de titel graag laten zijn “Een Gratis Koninklijk eBook over een Huwelijk voor Dummies”, maar anders dan dat de kop op de pagina met van het bericht bij The Book Depository doet verwachten gaat het hier niet om een compleet gratis eBook over het aanstaande huwelijk van William en Kate op vrijdag 29 april, maar “slechts” om een sample.

Op zich nog steeds een sample van 28 pagina’s (PDF!) en er staan toch nog de nodige wetenswaardigheden in die ik nog niet wist en waarvan ik ook nog niet wist dat ik ze zou willen weten. Maar goed.
Waar het pas écht fout gaat is als je dan besluit om het eBook daadwerkelijk aan te schaffen. Want in de “For Dummies Store” is alleen de paperback versie te koop voor €9,60 (excl. ?? verzenkosten?). Geen verwijzing naar een eBook. Bol.com in Nederland heeft ook alleen de paperback versie voor €10,99 (excl. €1,95 verzendkosten). Amazon.co.uk heeft wel de Kindle versie van het eBook voor GBP 4,38 maar die mogen alleen in het Verenigd Koninkrijk eBooks verkopen. Ik vond een ePUB versie bij een Italiaanse boekhandel voor €11,81. Ik heb nog niet geprobeerd om hem daar te kopen maar het lijkt er op alsof ze ook internationale orders accepteren. Het verbaasde me daarom nogal dat ik hem nog niet via een bekende bittorrent zoekmachine kon vinden. Want op deze manier vraag je er natuurlijk gewoon om.
Een teaser als PDF en dan geen (volwaardig) eBook verkopen is aanzetten tot zelfwerkzaamheid.