Netwerkdag Special Interest Groups 2011

 Gepubliceerd door om 17:48  Agenda, SURF
mrt 232011
 

Op 20 april organiseren SURFfoundation en SURFnet in samenwerking met de Special Interest Groups (SIG’s) de jaarlijkse SIG netwerkdag. De dag bestaat uit twee delen: een gezamenlijk deel in de ochtend met als thema Digitale Rechten en een specifiek deel per SIG in de middag. Het gaat dan ’s middags om de volgende SIG’s:

  • Webstroom en Weblectures (video)
  • NL Portfolio (portfolio)
  • Virtuality (serious gaming/ virtuele werelden)
  • Digitaal toetsen (wiskunde aansluiting/ toetsen)
  • DLWO (digitale leer- en werkomgeving)
  • OER (open educational resources)
  • Duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs (groen)

Je kunt meer lezen over deze SIG’s op SURFSpace. De dag start om 9:30 uur en de borrel sluit om 16:00 uur de dag af. De SIG netwerkdag zal plaats vinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Iedereen is welkom, je hoeft dus geen lid te zijn van een SIG. Je moet je wel even aanmelden via deze pagina.

Ik zal er zelf helaas niet bij zijn wegens andere verplichtingen op die dag, maar als je kennis wilt maken met een of meerdere van de SIG’s dan is dit een ideale gelegenheid.

mrt 232011
 

Het is jammer, ik had de titel graag laten zijn “Een Gratis Koninklijk eBook over een Huwelijk voor Dummies”, maar anders dan dat de kop op de pagina met van het bericht bij The Book Depository doet verwachten gaat het hier niet om een compleet gratis eBook over het aanstaande huwelijk van William en Kate op vrijdag 29 april, maar “slechts” om een sample.

Op zich nog steeds een sample van 28 pagina’s (PDF!) en er staan toch nog de nodige wetenswaardigheden in die ik nog niet wist en waarvan ik ook nog niet wist dat ik ze zou willen weten. Maar goed.
Waar het pas écht fout gaat is als je dan besluit om het eBook daadwerkelijk aan te schaffen. Want in de “For Dummies Store” is alleen de paperback versie te koop voor €9,60 (excl. ?? verzenkosten?). Geen verwijzing naar een eBook. Bol.com in Nederland heeft ook alleen de paperback versie voor €10,99 (excl. €1,95 verzendkosten). Amazon.co.uk heeft wel de Kindle versie van het eBook voor GBP 4,38 maar die mogen alleen in het Verenigd Koninkrijk eBooks verkopen. Ik vond een ePUB versie bij een Italiaanse boekhandel voor €11,81. Ik heb nog niet geprobeerd om hem daar te kopen maar het lijkt er op alsof ze ook internationale orders accepteren. Het verbaasde me daarom nogal dat ik hem nog niet via een bekende bittorrent zoekmachine kon vinden. Want op deze manier vraag je er natuurlijk gewoon om.
Een teaser als PDF en dan geen (volwaardig) eBook verkopen is aanzetten tot zelfwerkzaamheid.

 Reacties uitgeschakeld voor Een Koninklijk eBook over een Huwelijk voor Dummies  Tags: ,