Spotify Radio met RFID

 Gepubliceerd door om 07:25  Hardware, Internet, Onderwijs
feb 142011
 


Ik hou van innovatieve projecten/producten van studenten. Ook al is de praktische toepasbaarheid van zo’n prototype soms wat beperkter. Je kunt het bijvoorbeeld nog niet kopen, de geluidskwaliteit is verre van optimaal, er zijn wat privacy issues met de huidige systeemopzet. Gelukkig kan hij ook zónder die USB-verbinding werken, die is er blijkbaar alleen voor het aanpassen van de systeeminstellingen.
Schakelen tussen speellijsten doe je via “RFID-magnaatjes”, ronde schijfjes die je aan een playlist kunt koppelen en die aan het rondje van de volumeknop blijven plakken. Het display van het apparaat zit verstopt achter de gaatjes van de voorkant, daar zit een LED-matrix achter die statusinformatie weergeeft.

Ik neem aan dat deze student wel geslaagd is en er ook wel komt voor wat betreft zijn vervolgcarrière. Meer over het project kun je lezen op zijn weblog.

(getipt door TC)

 Reacties uitgeschakeld voor Spotify Radio met RFID  Tags: ,

Wie is de echte multitasker?

 Gepubliceerd door om 06:57  Android, iOS
feb 142011
 

caffeinating, calculating, computerating Het zou zijn voorbehouden aan vrouwen en aan de jeugd van tegenwoordig, maar er zijn ook twijfels over dat het echt mogelijk zou zijn: multitasking.

Diezelfde strijd woedt er nu ook bij de tablets. Wie doet er aan “echte” multitasking? De iPad niet? Android dan wel? Of wellicht de nieuwe HP tablet met WebOS?

Rene Ritchie zet op TiPb de verschillende multitaskers naast elkaar. De conclusie:

The iPad multitasks fine. webOS and the strikingly similar BlackBerry tablet OS multitask with better visualization but it’s arguable about whether or not that’s “truer” and I’d argue it isn’t. Further, I’d argue that at this point it really doesn’t matter in terms of end user functionality. Android 3.0 Honeycomb may multitask more like a desktop but that’s neither more true nor proven better for a wide swath of users. Buried in all that, however, are a few important truths. The pad/tablet industry is still in its infancy and Apple, Google, HP, and RIM aren’t anywhere near done exploring interactions and interfaces on their devices. They’re all getting better. And since there are a few really strong players (and perhaps Microsoft one day as well), consumers get choice and the competition drives all of them to get better so we consumers choose them.

Dus: de discussie is voorlopig even zinloos. Ben ik het wel mee eens. Al was het natuurlijk wel zo dat het ook een beetje de vraag is met wie je een apparaat vergelijkt. Als je het clean beperkt tot de tablets, dan gaat het goed. Als je er smartphones met beperkte accu en beperkt OS bij sleept (denk maar een terug aan de dagen van multitasking op Windows Mobile toestellen) en zegt dat het nu al een stuk beter is, dan gaat het ook prima. Vergelijk je het met een standaard desktop of laptop, dan blijft er niet zo heel veel over van de vergelijking. Maar…ook daar geldt dat het helemaal niet verkeerd hoeft te zijn als de tablets wat strenger zijn voor al die applicaties die gevraagd en ongevraagd aan het werk willen blijven op de achtergrond.

 Reacties uitgeschakeld voor Wie is de echte multitasker?  Tags: ,