SURFnet Mailinglijsten gaan vandaag uit de lucht!

Vandaag is ook de dag dat de SURFnet mailinglijsten uit de lucht gaan. Op dit moment (9:35 uur) hebben ze de schakelaar nog niet uitgezet, dus als je, ondanks alle maandelijkse waarschuwingen het afgelopen jaar, nog steeds geen backup van je lijst gemaakt had, dan heb je mogelijk nu nog een kans om dat te doen.

Mailinglijsten lijken heel erg Web 1.0, maar ze blijven een handige manier om een groot aantal mensen met elkaar in contact te houden. Natuurlijk, we hebben tegenwoordig Linkedin waar je groepen kunt maken en ook Yahoo! Groups en Google Groups en SURFnet noemt zelf nog een paar alternatieven op hun website. Dus het is wel begrijpelijk dat SURFnet het niet meer een logisch onderdeel van hun innovatietaak ziet.

Maar het bleef natuurlijk handig om zo’n dienst bij een betrouwbare onderwijspartner beschikbaar te hebben. Dat bleken veel mensen te denken, er waren 2.013 mailinglijsten en in totaal waren er op dit moment 355.579 subscribers. Ik kon niet gemakkelijk ontdekken van wanneer de eerste lijst is, dus hoe oud de dienst is weet ik niet. Ik kon er eentje vinden met een archief uit 1988, van 22 jaar geleden dus. En dat is best oud. Daarom dus toch wel jammer dat zo’n oldtimer er mee stopt.

[2-1-2011] Het domein en de server zijn nu offline.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] nog voldoende mensen zijn die de eenvoud en het gemak van een mailinglijst kunnen waarderen. Pierre meldde vandaag dat er meer dan 2000 SURFmailinglijsten waren met meer dan 355.000 abonnees. Veelgebruikte […]