Jumpscan: iedereen zijn eigen QR-code

Toen ik voor het eerst van Jumpscan hoorde, dacht ik dat het om weer een nieuwe app voor je iPhone ging om je contactinformatie uit te wisselen. Been there, done that, didn’t work.

Gelukkig blijkt het niet om een aparte applicatie te gaan, maar gewoon om een website waar je, na het invullen van wat contactinformatie, je eigen QR-code kunt aanmaken. Als iemand die code dan scant, wordt hij of zij doorgestuurd naar je eigen pagina bij Jumpscan.
Hieronder zie je mijn QR-code voor Jumpscan:


Leuk. Werkt ook best aardig. Na het scannen van de QR-code wordt je doorgestuurd naar een pagina die ook op een mobiel apparaat goed getoond wordt.
Je kunt je Twitter-account en Flickr-account invoeren. Je meest recente tweets en Flickr-foto’s zijn dan via je profiel te bereiken.
Het invoeren van een internationaal telefoonnummer (dus bijvoorbeeld +31 877 879 369) werkt nog niet. Maar ik neem aan dat dat bij de kinderziektes hoort.

Maar ook nu krijg ik toch een beetje dat “been there, done that” gevoel. Ik heb al een tijd lang, via een simpele WordPress plugin bij elke pagina van dit weblog een automatisch gegenereerde QR-code staan. Tijdens Dé Onderwijsdagen had ik twee verschillende shirts aan met QR-codes naar dit weblog en mijn Twitter-pagina.
En mijn profiel-pagina hier op het blog bevat ook een QR-code naar die pagina.

Waarom zou ik dan hier Jumpscan nog voor gebruiken? Het lijkt me dat dat alleen zinvol is als je voor het overige geen eigen thuisbasis op het web hebt waar je die informatie kwijt zou kunnen. Maar ben je dan al toe aan QR-codes? Kortom, ik betwijfel dat deze dienst een succes wordt. Zie jij dat anders?

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
13 jaren geleden

Ik heb er ook heel even mee gespeeld maar zie de meerwaarde ook niet zo. Punt is dat je geen codes wilt scannen die ergens op een site staan, daar verwacht ik toch eerder relevante links bij elkaar. Misschien voor op objecten in de fysieke wereld…maar in de praktijk doe ik verdacht weinig met al die scan apps. En die codes genereren: dat kon al vrij lang inderdaad. Ik laat het dus maar even voor wat het is.

Jeroen Steeman
13 jaren geleden

QR codes zijn niet alleen voor website adressen en kunnen ook heel leuk gemaakt worden.
Kijk maar naar http://qr.odoa.eu/Web-QR-Code-Logo.aspx want hier kan je gratis kleuren en logo’s gebruiken om QR codes te maken.