Virtueel fietsen

 Gepubliceerd door om 10:47  Fiets
jan 022011
 


Omdat ik een mooi weer fietser ben, ben ik op dit moment vooral binnen op de fiets te vinden. Tijdens het spinnen bij mijn sportschool. Ik ga niet naar ze linken omdat ze vinden dat ze ook vandaag gesloten moeten zijn. Terwijl ik juist toe was aan het er even vanaf werken van een deel van de oliebollen en wafels van de afgelopen twee dagen. En normaal gesproken zijn ze ook open op zondag, maar nu dus niet.

Nou was er de afgelopen dagen via Twitter al een paar keer verwezen naar de producten van Tacx als oplossing voor het thuis fietsen. Zo dus ook vanochtend. Nou ben ik niet zo zot om meteen nu online een bestelling te plaatsen, maar bovenstaand filmpje op YouTube vond ik toch wel cool genoeg om even te vermelden.
Laat ik beginnen met het beamen van een van de opmerkingen bij het filmpje: het is mooi weer, die knul had natuurlijk veel beter buiten kunnen gaan trainen. Maar voor het overige is het natuurlijk wel bijna zo echt als je het binnen kunt krijgen. Met de multiplayer optie kun je zelfs tegen elkaar racen (zie hier voor een online raceplanning). Ik moet bekennen dat ik dan nog steeds liever met de anderen in dezelfde ruimte zit, maar het is een leuke optie.
Goedkoop is dit speelgoed niet. Voor de multiplayer versie ben je zo’n 850 euro kwijt. Zonder die optie kun je al voor een paar honderd euro minder aan de slag.
Het enige wat me nog wel verbaasde was dat ik geen compilatie van crashes tegen ben gekomen. Is het soms onmogelijk om met de Tacx uit de bocht te vliegen?

Jumpscan: iedereen zijn eigen QR-code

 Gepubliceerd door om 09:15  Android, iOS
jan 022011
 

Toen ik voor het eerst van Jumpscan hoorde, dacht ik dat het om weer een nieuwe app voor je iPhone ging om je contactinformatie uit te wisselen. Been there, done that, didn’t work.

Gelukkig blijkt het niet om een aparte applicatie te gaan, maar gewoon om een website waar je, na het invullen van wat contactinformatie, je eigen QR-code kunt aanmaken. Als iemand die code dan scant, wordt hij of zij doorgestuurd naar je eigen pagina bij Jumpscan.
Hieronder zie je mijn QR-code voor Jumpscan:

Lees verder….