jan 012011
 

Vandaag is ook de dag dat de SURFnet mailinglijsten uit de lucht gaan. Op dit moment (9:35 uur) hebben ze de schakelaar nog niet uitgezet, dus als je, ondanks alle maandelijkse waarschuwingen het afgelopen jaar, nog steeds geen backup van je lijst gemaakt had, dan heb je mogelijk nu nog een kans om dat te doen.

Mailinglijsten lijken heel erg Web 1.0, maar ze blijven een handige manier om een groot aantal mensen met elkaar in contact te houden. Natuurlijk, we hebben tegenwoordig Linkedin waar je groepen kunt maken en ook Yahoo! Groups en Google Groups en SURFnet noemt zelf nog een paar alternatieven op hun website. Dus het is wel begrijpelijk dat SURFnet het niet meer een logisch onderdeel van hun innovatietaak ziet.

Maar het bleef natuurlijk handig om zo’n dienst bij een betrouwbare onderwijspartner beschikbaar te hebben. Dat bleken veel mensen te denken, er waren 2.013 mailinglijsten en in totaal waren er op dit moment 355.579 subscribers. Ik kon niet gemakkelijk ontdekken van wanneer de eerste lijst is, dus hoe oud de dienst is weet ik niet. Ik kon er eentje vinden met een archief uit 1988, van 22 jaar geleden dus. En dat is best oud. Daarom dus toch wel jammer dat zo’n oldtimer er mee stopt.

[2-1-2011] Het domein en de server zijn nu offline.

Gelukkig 2011

 Gepubliceerd door om 09:14  Persoonlijk
jan 012011
 

Oliebollen bakken Ik blijf dit vreemde dagen vinden. Het is zaterdag, maar ook weer zondag. Eigenlijk het einde van een week, maar ook weer het begin van een nieuwe maand, een nieuw jaar.
Wat mij betreft was er niks mis met het oude jaar, hadden we nog best even mee door gekund vond ik.

Het is een dag van nieuwe voornemens, afzweren van slechte oude gewoontes, maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in. Dus geen grootse beloften van mijn kant uit. Moge 2011 ons, net als 2010 deed, veel variatie bieden. Ja, er zijn dingen die in 2010 gebeurt zijn waarvan ik hoop dat ze in 2011 achterwege blijven. Maar het omgekeerde geldt ook voor al die positieve zaken.

Ik warm dus nog lekker even een oliebol van vorig jaar op. Het wachten nu is op wat interessant nieuws vandaag. En nee, het feit dat het alarm op de iPhone weer eens problemen geeft in dit nieuwe jaar is niet interessant genoeg. 😉

 Reacties uitgeschakeld voor Gelukkig 2011