DropDAV- WebDAV voor je Dropbox

Soms kom je een dienst tegen waarvan je meteen denkt “Handig!”, maar ook denkt “Kan ik dit wel vertrouwen?”. DropDAV is een online dienst die je een WebDAV interface biedt op je Dropbox mappen. Belangrijkste voordeel van de dienst is dat je op je iPad vanuit/in Keynote, Pages en Numbers via de WebDAV import/export toegang hebt tot je Dropbox.

De eerste 14 dagen gebruik zijn gratis, daarna hangt het een beetje af van wat je nu voor Dropbox betaald. Gebruik je alleen de gratis ruimte (zoals bij mij het geval is), dan is DropDAV ook gratis na die 14 dagen. Anders betaal je 30% van wat je bij Dropbox betaald ook nog eens aan DropDAV, veel te duur wat mij betreft.

Maar daar bovenop komt nog de vraag of je DropDAV voldoende vertrouwd. Je moet namelijk je Dropbox inlognaam en wachtwoord invullen om van de dienst gebruik te kunnen maken. Daarmee geef je de toegang toe potentieel vertrouwelijke informatie uit handen.

En dat zit mij in ieder geval niet echt lekker. Dan wacht ik liever totdat Dropbox zélf een WebDAV interface implementeert. Dus wat mij betreft: bedankt, het werkt zo te zien best goed, maar toch maar niet.
In de mail die je krijgt na aanmelden staat een link waarmee je kunt inloggen en dan je account weer kunt verwijderen.