Zes gratis eBooks over het ontwikkelen voor iOS

Gratis iOS development boeken Apple heeft een aardig presentje voor ontwikkelaars die denken dat ze zich gaan vervelen tijdens de kerstdagen: 6 gratis elektronische boeken met als titels:

  • iOS Human Interface Guidelines,
  • Object Oriented Programming with Objective-C,
  • Cocoa Fundamentals Guide,
  • The Objective-C programming Language,
  • iOS Technology Overview,
  • iOS Application Programming Guide

Het is natuurlijk maar de vraag of dat nou boeken zijn die jij tijdens de kerstvakantie wilt lezen, maar als dat zo is, dan is het natuurlijk handig dat je ze nu gratis bij de hand kunt hebben.

Klein probleempje: ze zijn alleen verkrijgbaar via iBooks en, ondanks dat ze gratis zijn en van Apple zelf, niet in de Nederlandse iBooks “winkel” te vinden. Om ze te kunnen downloaden moet je een account hebben voor de Amerikaanse iTunes / App-store. Je kunt op deze site lezen hoe dat moet. Als je met dat account inlogt wordt je automatisch doorgestuurd naar de juiste winkel en kun je zoeken op “Apple Developer Publications”. Na downloaden van de zes gratis boeken kun je weer terug schakelen naar je Nederlands account. De boeken zijn dan nog steeds gewoon te lezen in iTunes.
De boeken nu ook in de Nederlandse iBooks te vinden door te zoeken op “Apple Developer Publications”.

Overigens merk ik hier wel een verschil met de Amazon applicatie: als ik daar een boek gekocht heb via Amazon (kan ook gratis boek zijn), dan is dat boek automatisch beschikbaar voor alle plekken waar ik de applicatie draai: iPhone, iPad, PC, Mac, Android etc.

Bij de iBooks applicatie is het zo dat ik het boek op elk apparaat apart in de iBooks winkel moet opzoeken. Ik zal er, neem ik aan, wel niet apart voor hoeven te betalen elke keer, maar het is meer gedoe dan bij Amazon.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
rino zandee
13 jaren geleden

als je de amerikaanse iTunes omweg wil vermijden kun je ook op het web naar de rijk gesorteerde iOS developerslibrary van Apple:

http://developer.apple.com/library/ios/navigation/

veel documenten hebben na openen op het scherm een PDF knopje rechtsboven, waarmee je het document in pdf format kunt downloaden.

Fred Zelders
13 jaren geleden

In de NL bookstore ontbreekt “iOS Human Interface
Guidelines”.