dec 182010
 

Gratis iOS development boeken Apple heeft een aardig presentje voor ontwikkelaars die denken dat ze zich gaan vervelen tijdens de kerstdagen: 6 gratis elektronische boeken met als titels:

  • iOS Human Interface Guidelines,
  • Object Oriented Programming with Objective-C,
  • Cocoa Fundamentals Guide,
  • The Objective-C programming Language,
  • iOS Technology Overview,
  • iOS Application Programming Guide

Het is natuurlijk maar de vraag of dat nou boeken zijn die jij tijdens de kerstvakantie wilt lezen, maar als dat zo is, dan is het natuurlijk handig dat je ze nu gratis bij de hand kunt hebben.

Klein probleempje: ze zijn alleen verkrijgbaar via iBooks en, ondanks dat ze gratis zijn en van Apple zelf, niet in de Nederlandse iBooks “winkel” te vinden. Om ze te kunnen downloaden moet je een account hebben voor de Amerikaanse iTunes / App-store. Je kunt op deze site lezen hoe dat moet. Als je met dat account inlogt wordt je automatisch doorgestuurd naar de juiste winkel en kun je zoeken op “Apple Developer Publications”. Na downloaden van de zes gratis boeken kun je weer terug schakelen naar je Nederlands account. De boeken zijn dan nog steeds gewoon te lezen in iTunes.
De boeken nu ook in de Nederlandse iBooks te vinden door te zoeken op “Apple Developer Publications”.

Overigens merk ik hier wel een verschil met de Amazon applicatie: als ik daar een boek gekocht heb via Amazon (kan ook gratis boek zijn), dan is dat boek automatisch beschikbaar voor alle plekken waar ik de applicatie draai: iPhone, iPad, PC, Mac, Android etc.

Bij de iBooks applicatie is het zo dat ik het boek op elk apparaat apart in de iBooks winkel moet opzoeken. Ik zal er, neem ik aan, wel niet apart voor hoeven te betalen elke keer, maar het is meer gedoe dan bij Amazon.

Snor – 6

 Gepubliceerd door om 06:25  movember
dec 182010
 

WK voetbal 2018 in Nederland? Wat is dat nou? hoor ik je denken. Een foto van een voetballer zonder snor bij een bericht over snorren?

Ja, dat klopt. En de reden daarvoor is heel simpel: van de groep heren die ik hier wilde laten zien, zijn geen foto’s van fatsoenlijk formaat te vinden. En ik heb het dan over het gouden elftal dat in 1988 het Europees kampioenschap voetbal won. Daar maakte Ruud Gullit ook deel van uit. En dat elftal heeft gezorgd voor de term: de WK-snor.

Er was een uitzonderlijk groot aantal spelers in dat elftal die toen een snor droegen: Ruud Gullit, Berry van Aerle, Adri van Tiggelen, Frank Rijkaard, Gerald Vanenburg, Joop Hiele, Aron Winter, Hendrie Krüzen, Jan Wouters, allemaal hadden ze een snor.

Bijgeloof of niet. Feit is wel dat we in 2010 het WK niet wonnen en deze snorloze Gullit wist het WK ook niet naar Nederland te halen. Ik bedoel maar…

Dit bericht is het zesde bericht in een serie waarmee ik aftel naar 24 december 2010. Dan scheer ik mijn snor af als onderdeel van de Allessnor actie voor Serious RequestHet Glazen Huis. Wil jij mij of een van de andere snorders sponsoren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.