Top of Flop? Dell Inspiron Mini Duo


Dell komt met een dappere poging om een brug te slaan tussen de tablet markt en de laptop/netbooks. Natuurlijk hebben we al heel lang tablet PC’s die je als gewone laptop kunt gebruiken en waarbij je het scherm kunt omdraaien zodat het een tablet wordt, maar de Dell is net een beetje anders vanwege de manier waarop het scherm draait.
Als je het scherm omdraait dan wordt er een speciale skin gestart die meer geschikt is voor de bediening met je vingers. Het scherm is namelijk een capacitive touchscreen, zoals je dat bij de iPad ook hebt.

Voor het overige heeft het apparaat een dual-core Intel Atom N550 prcessor, 2GB RAM geheugen, een Broadcom Crystal HD accelerator, 250GB opslag (ik neem aan harde schijf) en Windows 7 Home Premium. In de VS is hij binnenkort te bestellen voor $549 (iets meer dan 400 euro).
Er is een dock en een grotere harde schijf bij te bestellen en dan komt de prijs op $649.

Ik kon geen informatie vinden over de batterijduur en over het gewicht. Dat zijn namelijk de twee factoren die bij dit soort hybride apparaten namelijk een probleem kunnen zijn ten opzichte van echte tablets zonder toetsenbord.
En ik heb mijn bedenkingen bij het draaimechanisme. Ik vraag me af hoe duurzaam dat is.

Nog geen info over de verkrijgbaarheid in Nederland. Op zich lijken de specs niet gek voor dat bedrag, dus het zou kunnen dat Dell er toch de nodige van weet te verkopen. Maar ik zou nog niet durven beweren dat dit apparaat geen flop wordt.

Meer foto’s kun je onder andere vinden bij Engadget.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
Sybilla
11 jaren geleden

Ik krijg hier wel een ‘hebbe’-gevoel van hoor…. mooi!!!! Maar eens de testen over dat draaimechanisme afwachten. Ik heb nog tot de Kerst om te beslissen welk apparaatje ik wil 🙂