Koppejan versus Lowlands – heeft hij het nou gezegd of niet?

Ik kwam vanochtend het bericht “Lowlands roept op tot mailbombardement op Tweede Kamer” tegen op Volkskrant.nl
Daarin wordt verwezen naar de actie van Lowlands tegen de (aanstaande) BTW verhoging van 6% naar 19% voor podiumkunsten. Lowlands gaat is daar heel duidelijk in met uitspraken als:

De cultuurterrorist met de peroxidepruik heeft zijn eerste virtuele knieschot uitgedeeld. In ruil voor de gedoogsteun van de PVV hebben zijn handlangers Rutte en Verhagen de ’ontaarde’ kunst- en cultuursector zonder slag of stoot geofferd. Waar de gemiddelde bezuinigingen 8% bedragen, wordt de Nederlandse kunst- en cultuursector met 20% wraakkorting gestraft.

Daarnaast roepen ze iedereen die de site bezoekt op om via e-mail bij de Kamerleden van het kabinet en alle Kamerleden van CDA, VVD, PVV, CU en SGP die meestemmen duidelijk te maken dat je er niet mee eens bent. De mailadressen staan klaar om te copy-pasten in je AAN-veld en de tekst idem.

Volgens het bericht op Volkskrant.nl heeft Ad Koppejan een tweet verstuurd met als tekst:

‘E-mail is niet meer af te handelen door duizenden protestmailtjes over btw-verhoging cultuur. Je kunt op sympathiekere manier aandacht vragen.’


Nou ben ik het daar niet mee eens, het is juist de bedoeling dat het voor de kamerleden duidelijk wordt wat wij (ja ik ook) hier van vinden. Want ik ben dan wel nog nooit op Lowlands geweest, maar bezoek wel maandelijks de schouwburg met 2 en tegenwoordig vaak 4 personen. Dus ook ik voel deze maatregel in mijn portemonnee. En ik snap natuurlijk dat het vervelend is als je mailbox vol loopt met reacties van ontevreden landgenoten, maar daar ben je nou eenmaal volksvertegenwoordiger voor.

Natuurlijk wilde ik het bericht even checken en keek ik bij de twitter account van Ad Koppejan. Maar daar staat geen tweet met de inhoud zoals de Volkskrant die opneemt. Is hier nu sprake van een onjuist citaat of van een verwijderde tweet? Beide gevallen vind ik heel erg onhandig. Uiteraard horen citaten correct te zijn, daar fouten in maken zou erg slordig zijn. Maar als Koppejan de bewuste tweet verwijderd heeft dan lijkt me dat ook heel dom.
Want hoewel ik het hem dan niet met hem eens ben, lijkt het er nu op dat hij er ook helemaal geen dialoog over wil. Tenminste niet via twitter. Maar waarom maakt hij dan gebruik van Twitter? Alleen om te zenden?

Ik zal van het reactieformulier op volkskrant.nl gebruik maken om de Volkskrant om toelichting te vragen en uiteraard van Twitter om aan Ad Koppejan een reactie te vragen. Mocht ik daar wat op terug horen, dan lees je het hier. En natuurlijk heb ik in de tussentijd wel nog even de Lowlands-mail verstuurd.

[update 19:06] Nog geen reactie ontvangen, maar het voorstel zelf is helaas gewoon aangenomen

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
C. Bokhove
C. Bokhove
11 jaren geleden

Hij heeft hem verwijderd.

Smetty
11 jaren geleden

Erg. Ik mag hopen dat wij, als er ooit een regering komt, niet zulke besparingen gaan doorvoeren.