Twitter ondersteunt nu zelf notificaties – Boxcar overbodig geworden?

Het zal geen vrolijke dag zijn geweest gisteren bij Boxcar. Het bedrijf is bekend geworden als het product dat een gapend gat opvulde nadat Twitter niet langer internationaal SMS-berichten verstuurde. Met Boxcar kan je namelijk op je iPhone/iPad notificaties ontvangen van onder andere Twitter. Bijvoorbeeld als iemand een tweet met een reply aan jou stuurt, of een Direct Message, of als een van je tweet bij iemand aan de favorieten wordt toegevoegd. En dat is heel handig. Ik ben daardoor via Twitter net zo goed te bereiken als via e-mail of SMS.

Sinds gisteren heeft Twitter die notificatie functie in de eigen Twitter client voor de iPhone en iPad toegevoegd. Boxcar reageerde gelijk met een update met bugfixes, nog meer ondersteunde diensten en een citaat van Mark Twain: “The report of my death is an exaggeration”.
Toch zal het een stuk moeilijker worden voor Boxcar om mensen zo ver te krijgen om voor hun applicatie te betalen. Maar er zijn nog wel redenen te bedenken waarom je Boxcar wilt gebruiken.

Allereerst is het zo dat Twitter nog niet alle notificaties ondersteund. Ze zijn gestart met direct messages en replies. Het toevoegen van favorieten wordt nog niet als notificatie doorgegeven. Ook kun je bij Boxcar notificaties krijgen op basis van Twitter Trends, Twitter List en een willekeurige zoekopdracht. Dat laatste is handig als je bijvoorbeeld tijdens een conferentie een hash-tag wilt volgen.

Ook kent Twitter nog geen “stille periode”. In Boxcar kun je instellen dat je bijvoorbeeld tussen middernacht en ’s ochtends 6 uur geen notificaties wilt ontvangen van de applicatie. Wel zo handig als je dan toch slaapt en je niet wil dat je telefoon steeds notificaties toont.

Daarnaast heeft Boxcar op tijd begrepen dat er veel meer is waar je notificaties van kunt sturen als alleen van Twitter. De applicatie biedt ondersteuning voor notificaties door:

 • Google Buzz
 • App Recommendations
 • Goole Voice (SMS en Voicemails)
 • Reddit Account
 • Reddit Subreddits
 • Foursquare
 • Gowalla
 • Email
 • Facebook
 • OMGFacts
 • RSS of Atom feed
 • Github
 • Growl

Het is inderdaad ook voor mij zo dat er niet echt veel diensten bijzitten waar ik graag notificaties van wil ontvangen. Voor mail krijg ik dat al en van de anderen mis ik het niet.

Wel interessant (al gebruik ik die op dit moment niet) is de RSS/Atom functie. Je kunt hier dus een willekeurige feed aan toevoegen. Dat zou bijvoorbeeld een feed kunnen zijn die gegeneerd wordt met foutmeldingen van je webserver, of een zoekopdracht naar aanbiedingen op marktplaats, roosterwijzigingen op school of …. noem maar op. Zodra daar een nieuw bericht verschijnt, krijg jij daar via Boxcar een notificatie van.

Ik ben benieuwd of ze het redden. Als ze genoeg ruimte hebben om hard door te ontwikkelen en uniek genoeg te blijven wel. Als ze inderdaad alleen voor specialistisch gebruik nodig zijn, dan krijgen ze het zwaar.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
11 jaren geleden

Boxcar is toch een gratis app?

Fred Zelders
11 jaren geleden

Ik heb indertijd ook betaald. Ik weet niet hoe het voor de nieuwkomers geregeld is.
Misschien dat iemand anders hier kan vertellen hoe dat gerregeld is.

Of… waag er een #durftevrage-tje aan op Twitter.