Bloglines blijft toch voortbestaan

 Gepubliceerd door om 18:25  Internet, Tools
nov 052010
 

Verrassend nieuws vandaag. Ask.com maakte bekend dat ze overeenstemming bereikt hebben met MerchantCircle voor wat betreft de overname van Bloglines.com. Afgelopen september maakt Ask.com bekend dat ze de stekker uit deze dienst zouden trekken (zie ook dit bericht). Maar nu lijkt Bloglines.com gered te zijn.

Vanaf 1 december 2010 zal/kan/moet de transitie uitgevoerd worden. Van wat ik uit de instructies die via de mail verstuurd werden begrijp is dat iets wat de gebruikers zelf moeten doen. Dat is op zich slim want daarmee raken ze meteen alle “slapende” accounts kwijt die niet meer gebruikt worden. Alleen de Clippings Tab is niet meer beschikbaar in de nieuwe omgeving. Ik heb geen idee of dat erg is.
Fijn voor de gebruikers die nu niet noodgedwongen wat anders hoeven te zoeken. Ik hop dat MerchantCircle de dienst verder kan uitbreiden. Concurrentie is goed en op het moment heeft Google Reader eigenlijk helemaal geen concurrentie.

Meer informatie over de deal is ook te vinden bij Techcrunch.

nov 052010
 

In november en december 2010 organiseert SURFacademy een serie webinars over web 2.0-toepassingen in het hoger onderwijs. Een webinar is een online variant van een seminar, je kunt het volgen achter je computer met webcam en microfoon.
Er staan 3 bijeenkomsten gepland:

De webinars zijn onderdeel van de blended learning cursus 21edingen over web 2.0 toepassingen in het hoger onderwijs.  Je kunt tijdens het webinar daarom ook vragen stellen over de inhoud van het bijbehorend eding, of die informatie als achtergrondmateriaal gebruiken.

Deelname aan deze webinar is gratis en staat open voor alle medewerkers bij SURFnet aangesloten instellingen.

Voor de sessie over weblectures geldt overigens dat als je wilt deelnemen en nu al vragen hebt of zaken die je zeker ook besproken wilt hebben, laat het me dan even weten via de mail of hieronder in de reacties.

 Reacties uitgeschakeld voor Serie webinars over Web 2.0-toepassingen in het Hoger Onderwijs  Tags: , ,