Update: iPad gebruikers installeren wél applicaties!

Het was een hot topic gisteren: Nielsen had naar aanleiding van een studie bekend gemaakt dat maar liefst 32% van de iPad gebruikers nog nooit een applicatie gedownload of gekocht had. Wat deden die mensen dan met zo’n apparaat, want standaard staat er toch nauwelijks bruikbare software op? Is het dan toch niet meer dan een dure impulsaankoop?

Ik ben benieuwd hoeveel van die blogs vandaag hun bericht aanpassen met de constatering dat Nielsen een foutje had zitten in haar data en haar bericht op de site inmiddels aangepast heeft. Het percentage moest niet 32% zijn, maar 9%. Dat is nog steeds veel, maar ik zou me kunnen voorstellen dat dat mensen zijn waarvoor anderen (echtgenoot, ouder etc) de applicaties hebben geïnstalleerd en/of aangeschaft.