Adobe HTML5 Video Player widget

 Gepubliceerd door om 07:24  Internet, iOS, MacOS, Video
okt 232010
 

Dat Apple in de persoon van Steve Jobs een soort heilige oorlog aan het voeren is tegen het gebruik van Flash op internet zal iedereen inmiddels wel duidelijk zijn. Niet alleen op de iPhone, iPod Touch en iPad wordt Flash geweerd, ook nieuwe Macs (te beginnen met de nieuwe MacBook Air) wordt zonder Flash geleverd. Natuurlijk, daar kunnen gebruikers dat dan alsnog wel op installeren, maar je kunt je voorstellen dat het er zeker voor zal zorgen dat Flash onder Mac gebruikers een minder logische keuze zal worden.

En wat doet Adobe? Gaan ze bij de pakken neer zitten? Klagen ze alleen maar dat Apple zo flauw en oneerlijk doet? Nee. Ze zorgen er voor dat ontwikkelaars het niet moeilijker krijgen hierdoor. Een voorbeeld daarvan is de “HTML5 Video Player widget” die ze nu beschikbaar stellen.
Lees verder….

okt 232010
 

Het was een hot topic gisteren: Nielsen had naar aanleiding van een studie bekend gemaakt dat maar liefst 32% van de iPad gebruikers nog nooit een applicatie gedownload of gekocht had. Wat deden die mensen dan met zo’n apparaat, want standaard staat er toch nauwelijks bruikbare software op? Is het dan toch niet meer dan een dure impulsaankoop?

Ik ben benieuwd hoeveel van die blogs vandaag hun bericht aanpassen met de constatering dat Nielsen een foutje had zitten in haar data en haar bericht op de site inmiddels aangepast heeft. Het percentage moest niet 32% zijn, maar 9%. Dat is nog steeds veel, maar ik zou me kunnen voorstellen dat dat mensen zijn waarvoor anderen (echtgenoot, ouder etc) de applicaties hebben geïnstalleerd en/of aangeschaft.

 Reacties uitgeschakeld voor Update: iPad gebruikers installeren wél applicaties!  Tags: , ,