HP Slate 500 – Windows Tablet komt toch!


Hij werd aangekondigd en op video gedemonstreerd, HP kocht Palm en opeens zou de Slate met Android en daarna alleen met WebOS uitgeleverd worden. Maar nu is hij er dan toch: de HP Slate 500 – Windows Tablet.

De Slate 500 heeft een Intel Atom Z540 1.86GHz processor, 2GB DDR2 geheugen en een 64GB SSD voor opslag. Als besturingssysteem wordt Windows 7 Professional gebruikt en blijkbaar zonder echt aanvullende tablet-toevoegingen van HP. Het scherm is een 8.9″ 1024×600 LED-backlit scherm dat je met pen en vingers unt bedienen. De Slate 500 heeft 2 camera’s: een 3 Megabitpixel camera voor foto’s en video aan de ene kant en een VGA camera aan de andere kant voor gebruik met bijvoorbeeld Skype. Daarvoor kun je dan ook een headset + microfoon aansluiten op de slate.
Er is een SD/SDHC/SDXC card slot en een USB aansluiting beschikbaar. Er wordt een dock bijgeleverd met twee extra USB-poorten en een HDMI aansluiting. Zo te zien is er geen 3G modem ingebouwd, je zult het moeten doen met Bluetooth en Wifi voor het netwerk.

Alles bij elkaar weegt de Slate 500 slechts 680 gram en gaat hij $799 kosten. Zoals je ook uit het filmpje van HP hierboven kunt zien is dat een prijs die zich richt op zakelijke gebruikers.

Ik ben benieuwd. Ik moet zeggen dat ik sceptisch ben over de mogelijkheden van succesvol gebruik van Windows 7 op een apparaat als dit. Het is waar dat de Slate 500 een stuk goedkoper én lichter is dan de HP EliteBook 2740p TabletPC van HP. Dus daar past hij wat betreft opties en prijsstelling absoluut bij.

Maar hij beschikt niet over het grote aantal, speciaal op touch gerichte en voor touch ontworpen applicaties dat je bij de iPad/iOS of Android wel ter beschikking hebt. En dat zou wel eens het belangrijke zwakke punt van de Slate 500 kunnen worden. We zullen het zien. Het beste zou natuurlijk zijn als ik hem zelf zou kunnen testen…..

0 0 stemmen
Bericht waardering
10 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ogen
Ogen
11 jaren geleden

De hp slate vind ik veel interesanter dan de Ipad. Maar ik ben dan ook voornamelijk een zakelijke gebruiker.

Jean
Jean
11 jaren geleden

Lijkt mij niks anders dan een iets modernere versie van de Tablet-PC. Met de mate van populariteit en marktpenetratie die dit soort apparaten bereikt hebben we dacht ik al een kleine 10 jaar ervaring kunnen opdoen. Weet niet wat dit ding daaraan toevoegt.

Jean
Jean
11 jaren geleden

Nu had ik het filmpje maar eens helemaal tot het eind bekeken. Als je dan vanaf 2:12′ kijkt …. http://www.youtube.com/watch?v=uR487qnNKCk

Fred Zelders
11 jaren geleden

Mijn intuïtie zegt: “Next!”
Oeps, nou doe ik het weer!

Fred Zelders
11 jaren geleden

Addertje onder het gras:
“The biggest weakness, however, is the total lack of any specialized touch interfaces. HP is shipping the system without any custom software, relying instead on the limited tablet software built into Windows, such as the mediocre default Windows onscreen keyboard.”

Ik las dit zojuist op CNET Asia. Daar staan uiteraard ook pluspunten, maar ik laat me eigenlijk meestal het eerst/meest door de beperkingen leiden.

Fred Zelders
11 jaren geleden

Ik ben net zo benieuwd als jij Pierre.
Ik vrees voor HP echter het ergste. Geen goed vertrekpunt als HP niet zelf al een paar goeie ECHT op DIT device op maat gemaakte apps er bij levert. Hopen dat anderen het oppakken is in die markt killing denk ik.

Ik denk niet dat het bij de iPad om hipheid gaat. Ik denk dat Apple met de eenvoud van de iPad (en een enorme berg iPhone/iPod touch gebruikers die al weten hoe ze het ding moeten bedienen) gewoon de spijker op zijn kop hebben geslagen.

We blijven ’t allebei volgen.

Frank Boterenbrood
Frank Boterenbrood
11 jaren geleden

Ik heb enkele jaren als docent met een tablet van fujitsu siemens gewerkt. Het laatste jaar met Windows 7. Voor een docent is een tablet met Windows so-wie-so een fantastisch apparaat. Native office ondersteuning, volledige integratie met het onderwijsnetwerk, volop annotation mogelijkheden, portrait document reading.

Ik heb er HELEMAAL mijn papierstroom mee weten te elimineren. Studenten leveren digitaal in, ik kijk digitaal na, leg cijfers on-line vast, stuur nagekeken en becommentarieerd werk digitaal terug – one tab on the screen. Heb helaas de tablet na vijf (!) jaar weer in moeten leveren. Nu weer een laptop, VEEL minder handig. DOE MIJ DIE HP – WHO CARES dat er geen ‘full featured’ apps zijn. Office en Win7 tablet version? Super!

Frank Boterenbrood
Frank Boterenbrood
11 jaren geleden

Ow, was ff vergeten:

Super bij het maken van aantekeningen. Ben vijf jaar lang GEEN ENKELE aantekening meer kwijt geraakt!