okt 222010
 


Hij werd aangekondigd en op video gedemonstreerd, HP kocht Palm en opeens zou de Slate met Android en daarna alleen met WebOS uitgeleverd worden. Maar nu is hij er dan toch: de HP Slate 500 – Windows Tablet.

De Slate 500 heeft een Intel Atom Z540 1.86GHz processor, 2GB DDR2 geheugen en een 64GB SSD voor opslag. Als besturingssysteem wordt Windows 7 Professional gebruikt en blijkbaar zonder echt aanvullende tablet-toevoegingen van HP. Het scherm is een 8.9″ 1024×600 LED-backlit scherm dat je met pen en vingers unt bedienen. De Slate 500 heeft 2 camera’s: een 3 Megabitpixel camera voor foto’s en video aan de ene kant en een VGA camera aan de andere kant voor gebruik met bijvoorbeeld Skype. Daarvoor kun je dan ook een headset + microfoon aansluiten op de slate.
Er is een SD/SDHC/SDXC card slot en een USB aansluiting beschikbaar. Er wordt een dock bijgeleverd met twee extra USB-poorten en een HDMI aansluiting. Zo te zien is er geen 3G modem ingebouwd, je zult het moeten doen met Bluetooth en Wifi voor het netwerk.
Lees verder….