sep 012010
 

Google Documents heeft weer een nieuwe uitbreiding gekregen. Het is nu mogelijk om ook notities in de kantlijn toe te voegen. En niet alleen dat, die notities worden, net als de rest van de tekst realtime gesynchroniseerd met de andere deelnemers die op dat moment in het document aan het werk zijn.

Het werkt heel snel en eenvoudig (d.w.z. je hoeft er niets speciaals voor te doen). Net als bij de tekst zou ik het echter wel handiger vinden als ik er voor kon kiezen om meteen, via verschillende achtergrondkleuren kon zien wie een bepaalde opmerking toegevoegd heeft. Ik begrijp dat dat een beetje moeilijk wordt omdat iedereen ook elkaars opmerkingen kan editen. Maar juist daar zou je er voor kunnen hebben kiezen om wat verschil aan te brengen. Waarom moet ik een opmerking van een ander kunnen editen als ik er ook een opmerking onder/bij kan zetten.

Hoe dan ook, het is een nuttige toevoeging die Google Docs weer wat completer maakt,

(getipte door: Official Google Docs Blog).

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Samen opmerkingen toevoegen aan Google Docs”

Reacties (2)
  1. Zou dit dan mede het resultaat zijn van het overnemen van Etherpad?
    Volgens mij zat het daar ook al in, maar dan wel met de door jou gewenste verschillende kleuren.
    Als de feature maar genoeg gebruikt gaat worden ontwikkelen ze de functionaliteit vast wel verder en anders gaat gewoon de stekker er weer uit, zoals bij Wave…

    • Ja, dit is zeker mede het resultaat van het overnemen van Etherpad. De verbeterde realtime samenwerking in het document was dat ook al. Ik denk niet dat ze de feature zo snel uit het product rukken. Wave was anders, dat was een compleet zelfstandig product dat blijkbaar niet door voldoende mensen begrepen werd. Je zult functionaliteiten van Wave ongetwijfeld op andere plekken terug zien. Google Docs is een van de belangrijke pijlers in het gevecht met o.a. Microsoft. Daar zijn ze een stuk voorzichtiger mee.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.