sep 012010
 

Google Documents heeft weer een nieuwe uitbreiding gekregen. Het is nu mogelijk om ook notities in de kantlijn toe te voegen. En niet alleen dat, die notities worden, net als de rest van de tekst realtime gesynchroniseerd met de andere deelnemers die op dat moment in het document aan het werk zijn.

Het werkt heel snel en eenvoudig (d.w.z. je hoeft er niets speciaals voor te doen). Net als bij de tekst zou ik het echter wel handiger vinden als ik er voor kon kiezen om meteen, via verschillende achtergrondkleuren kon zien wie een bepaalde opmerking toegevoegd heeft. Ik begrijp dat dat een beetje moeilijk wordt omdat iedereen ook elkaars opmerkingen kan editen. Maar juist daar zou je er voor kunnen hebben kiezen om wat verschil aan te brengen. Waarom moet ik een opmerking van een ander kunnen editen als ik er ook een opmerking onder/bij kan zetten.

Hoe dan ook, het is een nuttige toevoeging die Google Docs weer wat completer maakt,

(getipte door: Official Google Docs Blog).

sep 012010
 

Het is niet normaal meer hoeveel aankondigingen van Android tablets er de laatste tijd voorbij komen. De verschillende leveranciers konden natuurlijk ook niet anders na het succes van de iPad. Maar het lijkt wel heel erg weer op het hele netbook verhaal. Daar moest ook iedereen er opeens eentje van aanbieden.

Het verschilt nogal hoe concreet de aankondigingen zijn met betrekking tot tijdstip van beschikbaarheid, details van specificaties en de prijs. Ik heb daarom hieronder maar even een lijstje gezet van kandidaten. In de meeste gevallen is het sowieso niet bekend wanneer ze in Nederland te koop gaan zijn.

  • Dell Streak; al een tijdje beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk; 5-inch Android 1.6 maar wel toegang tot Market; mogelijk vanaf 15 september in Nederland voor zo’n 600 euro (bron)
  • Sharp eReader; eind dit jaar (2010); verder niets over bekend
  • Samsung Galaxy Tab; oktober; ongeveer 80o euro; Google Marktet; 7-inch; Android 2.2
  • De Identity Tab van KT komt waarschijnlijk alleen in Korea op de markt;  7-inch
  • Hannspree komt met een tablet in november; in Duitsland voor 399 euro; 10-inch; Android 2.2
  • ViewSonic kondigde aan met een 7-inch tablet te komen in oktober voor 350 GBP; Android 2.2; toegang tot Google Market
  • Toshiba komt mogelijk met de Folio 100; 10-inch; Android 2.2; NVIDIA Tegra 2; 449 euro voor de WiFi versie (beschikbaar eind oktober) en 499 euro voor de 3G versie (begin 2011)
  • De E-Noa Interpad lijkt identiek aan de Hannspee: 10 inch; Android 2.2; in Duitsland gelanceerd; 399 euro voor de Wifi versie; 3G versie gepland voor 2011; (zie ook deze site)
  • Archos tenslotte komt met maar liefst 5 verschillende Android tablets; allemaal met Android 2.2 maar zonder toegang tot Google Market; afmetingen lopen uiteen van 2,8 inch tot 10 inch. Het 10 inch model zou in oktober beschikbaar moeten komen voor $300 (zie ook dit bericht)

Pfff, en uiteraard is nog geen van de systemen (met uitzondering van de Dell Streak) op dit moment ergens te koop is. En dat maakt het natuurlijk wel heel lastig concurreren. En het wordt wel tijd dat ook op tablet gebied de anderen het aanbod van Apple gaan matchen.

[update 03-09-2010] Info van Archos toegevoegd
[update 04-09-2010] Info van Toshiba toegevoegd

[update 05-09-2010] Info over E-Noa toegevoegd