Het regent nieuwe Android Tablets dit najaar

Het is niet normaal meer hoeveel aankondigingen van Android tablets er de laatste tijd voorbij komen. De verschillende leveranciers konden natuurlijk ook niet anders na het succes van de iPad. Maar het lijkt wel heel erg weer op het hele netbook verhaal. Daar moest ook iedereen er opeens eentje van aanbieden.

Het verschilt nogal hoe concreet de aankondigingen zijn met betrekking tot tijdstip van beschikbaarheid, details van specificaties en de prijs. Ik heb daarom hieronder maar even een lijstje gezet van kandidaten. In de meeste gevallen is het sowieso niet bekend wanneer ze in Nederland te koop gaan zijn.

  • Dell Streak; al een tijdje beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk; 5-inch Android 1.6 maar wel toegang tot Market; mogelijk vanaf 15 september in Nederland voor zo’n 600 euro (bron)
  • Sharp eReader; eind dit jaar (2010); verder niets over bekend
  • Samsung Galaxy Tab; oktober; ongeveer 80o euro; Google Marktet; 7-inch; Android 2.2
  • De Identity Tab van KT komt waarschijnlijk alleen in Korea op de markt;  7-inch
  • Hannspree komt met een tablet in november; in Duitsland voor 399 euro; 10-inch; Android 2.2
  • ViewSonic kondigde aan met een 7-inch tablet te komen in oktober voor 350 GBP; Android 2.2; toegang tot Google Market
  • Toshiba komt mogelijk met de Folio 100; 10-inch; Android 2.2; NVIDIA Tegra 2; 449 euro voor de WiFi versie (beschikbaar eind oktober) en 499 euro voor de 3G versie (begin 2011)
  • De E-Noa Interpad lijkt identiek aan de Hannspee: 10 inch; Android 2.2; in Duitsland gelanceerd; 399 euro voor de Wifi versie; 3G versie gepland voor 2011; (zie ook deze site)
  • Archos tenslotte komt met maar liefst 5 verschillende Android tablets; allemaal met Android 2.2 maar zonder toegang tot Google Market; afmetingen lopen uiteen van 2,8 inch tot 10 inch. Het 10 inch model zou in oktober beschikbaar moeten komen voor $300 (zie ook dit bericht)

Pfff, en uiteraard is nog geen van de systemen (met uitzondering van de Dell Streak) op dit moment ergens te koop is. En dat maakt het natuurlijk wel heel lastig concurreren. En het wordt wel tijd dat ook op tablet gebied de anderen het aanbod van Apple gaan matchen.

[update 03-09-2010] Info van Archos toegevoegd
[update 04-09-2010] Info van Toshiba toegevoegd

[update 05-09-2010] Info over E-Noa toegevoegd

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Wat leest jouw weblog prettig op een Android smartphone!

JoG
JoG
13 jaren geleden

Zelf houd ik ook de ontwikkelingen rondom de tablets met een Pixel Qi scherm in de gaten. Die worden ook dit najaar verwacht. Zoals de Notion Ink Adam (november) en de Innoversal Lattice (al eerder).

Ik ben heel benieuwd naar de eerste tablets met de schermtechnologie van de ‘honderd dollar’ laptop, de XO van OLPC. Ik verwacht dat OpenWijs.nl de eerste is die zo’n tablet in Nederland gaat evalueren. Daar zijn inmiddels namelijk ook de eerste XO 1.5’s gearriveerd.

Pixel Qi (Wikipedia)
One Laptop Per Child (Wikipedia)

Patrice Plet
13 jaren geleden

Ook ik zit te wachten op waardige opvolger van een Ipad. Ik heb zelf, heb onder druk van de familie, een Ipad gekocht. Ben zelf een absolute Android liefhebber, maar helaas was er nog geen vergelijkbaar alternatief beschikbaar. Ik moet zeggen dat het wel een leuk apparaat is met een lange accuduur. Ik mis echter echt flash, mulitasking en een usb aansluiting. Daarnaast moet je echt een Ipad app installeren en geen Iphone app (dit ziet er grafisch niet uit). Dus mijn advies: wacht op de Ipad2 of (beter) wacht op 1 van je genoemde Android apparaten. Al moeten we wel de vergelijkende tests afwachten…..

Patrice Plet
13 jaren geleden

De prijs van de Galaxy Tab komt tussen de $700-$750 dollar te liggen. Ietst e duur naar mijn smaak. Kleine review is hier te vinden:
http://www.mobile-review.com/articles/2010/samsung-galaxy-tab-en.shtml