Hebben: Archos 101 Internet Tablet


Zoals ik eerder deze week schreef, komt er veel Android Tablet nieuws aan dit najaar.

Nicolas Charbonnier (Charbax) is naar de IFA in Berlijn en hoewel je duidelijk kunt horen dat ze alle stands nog aan het opbouwen waren (de beurs start vandaag) heeft hij al wat filmpjes gemaakt, o.a. bij Archos.

Ik wilde met name even het filmpje van de Archos 101 onder de aandacht brengen omdat deze dezelfde omvang heeft als de iPad. Hij is lichter (480 gram), goedkoper ($299 voor de 8GB versie), ingebouwd voetje om hem te laten staan, camera aan de voorkant voor videoconferencing, wordt geleverd met Android 2.2, heeft een HDMI uitgang, microSD slot voor extra opslag. Alleen helaas geen toegang tot de Android Market omdat het geen ’telefoon’ is. Maar ja, voor die prijs.

Een maatje kleiner (7-inch) is de Samsung Galaxy Tab en ook die ziet er indrukwekkend uit. Die Galaxy Tab heeft wél een SIM-kaart en kan dus ook op de Android Market. De Samsung heeft 2 camera’s (eentje voor het maken van foto’s en eentje voor videoconferencing) en weegt zelfs maar 380 gram. Maar die moet dan ook helaas 799 euro gaan kosten en dat is natuurlijk wel een stuk duurder.

Het is jammer dat de Archos standaard geen Android Market heeft, maar als hij echt in oktober beschikbaar komt zal het moeilijk worden om hem te laten liggen. De Samsung is natuurlijk mooier, maar in een andere prijsrange.

0 0 stemmen
Bericht waardering
11 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Wauw, wat ziet dat er prachtig uit! Volgens mij gaan we een mooi najaar tegemoet. Moet maar vast gaan sparen…
Android apps kunnen (als ik het goed heb) toch ook buiten de market om worden aangeboden en gedownload?
In dat geval is het bezwaar overkomelijk lijkt me…

Fred Zelders
13 jaren geleden

Het ziet er inderdaad gelikt uit (hoewel… er links en rechts wat slordigheidjes in de UI zitten / zou niet mogen). De aaibaarheids-factor van het apparaat lijkt mijlaag. Zoiets kan je natuurlijk pas echt zeggen als je het in je handen hebt gehad en er mee hebt gewerkt. Ik heb het overigens nooit zo gehad op de vormgeving die Archos voor zijn devices bedenkt. Daarom verbaast het me niet dat de aaibaarheids-indruk bij het zien van de video vrij snel gevormd was.

Ik denk dat nou juist dat ‘het kan, maar gebeurt niet altijd’ de reden is waarom op Android gebaseerde tablets er voor gaat zorgen dat ze geen succes worden. De ene Android tablet is niet de andere: Iedere vendor kiest zijn eigen Android release, waardoor er altijd compatibilteits-issues zullen zijn. Het lijkt en klinkt allemaal erg mooi maar als je er eenmaal mee moet werken ga je je aan die compatibiliteits-issues ergeren. Althans, zo werkt dat bij mij.

Next …

Fred Zelders
13 jaren geleden

@Pierre Sorry! Je hebt helemaal gelijk. Ik zal het niet meer doen 🙁

Althans… dat ga ik proberen…

Roel
Roel
13 jaren geleden

In de tekst staat 299 USD dit zal wel 350 EUR worden voor NL. Aangezien ze volgens mij de koersen verkeerd om doorberekenen, zie de PCTablet 430 USD voor Canada en US en 499 EURO voor EU.

Hubert Mulder
Hubert Mulder
13 jaren geleden

Zie de antwoorden al van velen op de forum, ik zeg altijd eerst informeren en dan pas antwoorden, kijk op de Archos website,

Staat alles in, downloaden applicaties gaan via de ingebouwde wifi of anders verbonden met de bluetooth van jouw android telefoon als die een 3G abonnement heeft. Er zijn vele programma’s via de Android market te krijgen, gratis of met een abonnement

Een plus punt is de SD kaart uitbreiding.

Verder je kan op 720P films en applicaties draaien en ook via de mini HDMI naar je TV streamen.

Toestel komt hier op de markt voor 299 euro voor de 8 gig of 349 euro voor de 16 gig versie als adviesprijs van Archos zelf.

Over het mooi zijn van het toestel ten opzichte van de Apple I-Pad, Apple kost 3 keer zoveel dan de Archos, waar praten wij dan over het mooi zijn. Hij is slank en duidelijke display, snelle processor, heeft een 3d accelerator dat is voor mij belangrijker. Dan een te dure appel zonder uitbreidingen.

Luuk Oudshoorn
Luuk Oudshoorn
13 jaren geleden

Te gek, voor die prijs, zoals vaag al wel staat geschreven is het alsnog zer makkelijk om apps te downloaden, zo meld archos, ze leveren een speciale app mee om andere apps te downloaden…

Fred Zelders
13 jaren geleden

@Hubert ‘Ik heb het niet over wel/niet ‘mooi zijn’. Ik had het over de vormgeving (dat is naast desing ook maatvoering, behuizing, kleur, etc). Naast de functionaliteit, de snelheid bepaalt de vormgeving voor mij of ik het een aaibaar ding vind. ‘Aaibaar’ in de zin van prettig vinden om het in mijn handen te hebben en te gaan gebruiken.
Deze Archos laat na wat ik er van in de video zie bij mij een gevoel achter van een apparaat waarvan de breedte-hoogte verhouding vreemd is, een beetje lomp apparaat, uitgerust met een berg aansluitmogelijkheden. Maar WAT het apparaat nu precies kan weet ik nog steeds niet, behalve dan dat er straks ook Flash op draait en dat het capacitieve scherm straks NOG sneller zal zijn dan wat in de video wordt getoond.

Het spijt me, of ie nou duur of goedkoop is, ik heb er niks mee.

Fred Zelders
13 jaren geleden

@Pierre Sorry, mar ik kon het niet laten. Ik MOEST gewoon reageren. Maar… ik ga mijn leven weer beteren.

Althans… dat ga ik proberen…