Fring versus Skype over videobellen

Op 9 juli 2010 bracht Fring als eerste een applicatie waarmee ik op mijn iPhone 3GS een 2-weg videoverbinding op kon zetten met Skype op de desktop. Het heeft 2 dagen gewerkt. Toen kregen Fring en Skype ruzie. Fring zei dat het de schuld van Skype was en Skype zei dat het de schuld van Fring was.

Ik heb er toen niet veel over geschreven (anders dan een regel bij het oorspronkelijke bericht) omdat ik er vanuit ging dat twee grote “jongens” met elkaar aan het vechten waren die het, tijdens mijn vakantie, wel zouden oplossen. En toen ik na thuiskomst de mail van Fring zag waarin videobellen op de iPhone werd aangekondigd dacht ik “zie je wel”. Maar niets was minder waar.
Ja, je kunt van Fring naar Fring videobellen. Maar niet van Fring naar Skype. Sterker nog: je kunt helemaal niet meer bellen van Fring naar Skype. Die optie is helemaal verdwenen.

Hét sterke punt van Fring was ondersteuning voor Skype. En die is nu weg. En net als een aantal andere Fring gebruikers vind ik dat een heel slechte zaak. Want het unieke verkooppunt van Fring is daarmee verdwenen. Ik heb in ieder geval geen reden meer om hem geïnstalleerd te laten staan. Het wachten is nu totdat Skype het eindelijk voor elkaar krijgt om videobellen op de iPhone mogelijk te maken. Dat je er bij de 3GS een spiegel voor nodig hebt zal me worst wezen, het wordt gewoon hoog tijd dat het ondersteund wordt.
En wat Fring betreft is het jammer, maar helaas, vrees ik.