Fring nu ook met 2-weg video op iPhone!

Fring 2-weg video En weer maakt Fring een sprong vooruit. De gratis applicatie voor o.a. iPhone en Android had al een tijdje 2-weg video (je kunt de ander zien/horen terwijl zij jou kunnen zien/horen) voor Android toestellen. Maar nu is het ook beschikbaar voor de iPhone. Natuurlijk voor de iPhone 4 maar ook voor de iPhone 3GS met iOS 4 geïnstalleerd.

Hiernaast zie je een test die ik deed met mijn iPhone 3GS terwijl ik via Wifi belde met mijn Skype account op mijn laptop. Het ‘grote’ beeld (het is immers op mijn iPhone) is het beeld dat ik ontvang van Skype op mijn laptop. En dat beeld ziet er strak uit.

Het kleine beeldje erboven was de video die ik verstuurde vanaf mijn iPhone 3GS. Vanwege de plek van de camera kon ik uiteraard niet én de video op de iPhone zien en mijn eigen hoofd in beeld brengen, maar dat kan bij de iPhone 4 dus wel (zie ook deze demo van Fring zelf).

Andere aardige nieuwe feature is dat je tijdens het gesprek naar andere applicaties op je iPhone kunt overschakelen zonder dat het gesprek verbroken wordt. Handig als je even iets wilt opzoeken. Nog aardiger is dat Fring op de achtergrond beschikbaar blijft voor oproepen. Als je dan gebeld wordt dan krijg je een popup die vraagt of je het gesprek wilt aannemen en dat gebeurt dan ook. Mis je het gesprek dan verschijnt er een indicatie (vergelijkbaar met het aantal ongelezen mails) daarvan op de Fring applicatie. Het op deze manier op de achtergrond beschikbaar blijven zou niet zwaar voor je accu moeten zijn (zegt Apple). Het bellen zelf trekt natuurlijk wel harder aan je accu. Zo’n 10 minuten videogesprek zorgden voor een verlaging van de weergegeven accucapaciteit met 3%.

Aan de Skype kant zag het er zo uit:
Fring 2-weg video
Juist ja, tamelijk wazig. Als ik het toestel omdraaide en op mijn hoofd mikte, dan kon je me op zich herkennen, maar de kwaliteit van de door de iPhone 3GS verzonden video is ook via Wifi vergelijkbaar met wat webcams heel lang geleden voor elkaar kregen. Fring zou ook via 3G-verbindingen moeten werken, maar ik kan me haast niet voorstellen dat dat video oplevert die de moeite van het bekijken waard is. Ik heb ook niet kunnen ontdekken of je gebeld worden via 3G uit kunt zetten. Als je geen onbeperkt dataplan hebt (heb je wel als je gewoon t-Mobile gebruikt) dan kan dat natuurlijk in de papieren gaan lopen.

Het werkt in ieder geval tussen iPhones, ook tussen iPhone en Skype en hier staat een korte test met videoconferencing tussen iPhone en Android. Die laatste test werkte nog niet probleemloos en ook ik had zojuist een gesprek waarbij de statusindicatie van Fring (rode balk boven in de iPhone waarmee je kunt terugschakelen naar een actief gesprek) niet verwijderd werd na afloop van het gesprek, dus er zal binnenkort wel weer een update komen. Hoe dan ook een mooie ontwikkeling.

[12-7-2010] Helaas was het maar van korte duur. Fring heeft de Skype-ondersteuning inmiddels weer uitgezet. Fring en Skype hebben nu ruzie over de vraag wie zijn schuld dat is.