Samenwerken op Google Maps onder Android


Als je iemand aan het begin van een filmpje hoort vertellen dat hij voor Adobe werkt, dan weet je al haast zeker dat het product dat hij nou gaat laten zien niet werkt op een iPhone, maar wel op Android. En dat is helaas nu ook het geval. Christophe Coenraets laat een voorbeeld zien van samenwerken aan Google Maps. Dat kan door personen die een Android toestel gebruiken of PC/Mac gebruikers. Overal eigenlijk waar Flash draait en dat is dus vooral ook niet op de iPhone.

Het starten van de applicatie is eenvoudig: je gaat naar een URL, voert je naam in, start een nieuwer ruimte en nodigt dan anderen uit. Beiden zien dezelfde Google Map en er wordt een audio + video verbinding opgezet zodat ze kunnen praten. Het idee is dat bijvoorbeeld de ene aan de andere uitlegt hoe hij van het vliegveld bij het kantoor van Adobe in een voor hem onbekende stad komt. Daarvoor heeft hij een aantal tekentools ter beschikking.

Het is een leuk voorbeeld, gemaakt in Flex 4 in combinatie met de LiveCycle Collaboration Service. Er is natuurlijk nog wel wat op aan te merken, zo zou het handiger zijn geweest als ze ook gebruik hadden gemaakt van echte Google Maps opties om routes te tekenen. Als je goed oplet zie je dat de huidige krabbels niet mee zoomen met de kaart en dan is een getekende route al snel niet meer bruikbaar.
Waar het natuurlijk om gaat is dat Adobe de iPhone gebruikers duidelijk laat zien wat ze moeten missen. Flash is niet alleen handig voor YouTube.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Snel even uitgeprobeerd en het werkt prima, met de beperkingen die je zelf al noemt.
Snel ook, dus best wel indrukwekkend!

Christian
Christian
13 jaren geleden

Leuk. Apple mist nog meer, nl. Google Voice & Java. 😀