aug 302010
 


Van Marcel Borsten van Impart IT kreeg ik het aanbod om de bèta versie van hun aankomende iPad applicatie ‘Recording Player’ te testen. Zij maken oplossingen voor het onderwijs voor het automatisch opnemen en verwerken van audio/video materiaal. Hun oplossing ‘Recording Box‘ maakt het mogelijk om voor, bijvoorbeeld, een docent een les op te nemen met een druk op een touchscreen. Er wordt vervolgens video en/of het beeld van het presentatie scherm opgenomen. Daar wordt nu al een picture-in-picture video voor gegenereerd die je op verschillende apparatuur kunt afspelen (iPod, mobiele telefoon, computer, etc).
Op het filmpje hierboven kun je zien hoe het gebruikt werd bij Basisschool De Schakel uit Leiderdorp tijdens het Leren van de Toekomst project.

Het bedrijf heeft nu een Recording Player voor de iPad ontwikkeld om deze terug te kunnen kijken. Hierbij kan de gebruiker zelf het formaat en positie van de beelden bepalen en op hele simpele manieren zoeken op tekst of beeld door de opname.
In de bèta versie van de applicatie staat al wat voorbeeld materiaal dat is opgenomen bij verschillende instellingen. Als je werkzaam in het onderwijs bent en interesse hebt om deze applicatie te testen kun je contact opnemen met Marcel Borsten. Hij heeft daarvoor de ‘Device Identifier’ code van je iPad nodig om te zorgen dat je de app kunt installeren. Zie hier hoe je de UDID op je iPad kunt vinden.

Helaas kan ik de applicatie op het moment zelf niet testen (geen iPad in de buurt), dus ik hoor graag jullie ervaringen!

Deel dit bericht:
aug 302010
 


Als je iemand aan het begin van een filmpje hoort vertellen dat hij voor Adobe werkt, dan weet je al haast zeker dat het product dat hij nou gaat laten zien niet werkt op een iPhone, maar wel op Android. En dat is helaas nu ook het geval. Christophe Coenraets laat een voorbeeld zien van samenwerken aan Google Maps. Dat kan door personen die een Android toestel gebruiken of PC/Mac gebruikers. Overal eigenlijk waar Flash draait en dat is dus vooral ook niet op de iPhone.

Het starten van de applicatie is eenvoudig: je gaat naar een URL, voert je naam in, start een nieuwer ruimte en nodigt dan anderen uit. Beiden zien dezelfde Google Map en er wordt een audio + video verbinding opgezet zodat ze kunnen praten. Het idee is dat bijvoorbeeld de ene aan de andere uitlegt hoe hij van het vliegveld bij het kantoor van Adobe in een voor hem onbekende stad komt. Daarvoor heeft hij een aantal tekentools ter beschikking.

Het is een leuk voorbeeld, gemaakt in Flex 4 in combinatie met de LiveCycle Collaboration Service. Er is natuurlijk nog wel wat op aan te merken, zo zou het handiger zijn geweest als ze ook gebruik hadden gemaakt van echte Google Maps opties om routes te tekenen. Als je goed oplet zie je dat de huidige krabbels niet mee zoomen met de kaart en dan is een getekende route al snel niet meer bruikbaar.
Waar het natuurlijk om gaat is dat Adobe de iPhone gebruikers duidelijk laat zien wat ze moeten missen. Flash is niet alleen handig voor YouTube.

Deel dit bericht: