De iWalk op mijn iBike

iWalk op de iBike Je kunt de iWalk accu prima gebruiken om te wandelen. Tijdens onze vakantie in Schotland heb ik hem regelmatig gebruikt tijdens wandeltochten om er voor te zorgen dat de TomTom de locatie kon blijven tracken. Maar ik had hem aangeschaft om te gebruiken in combinatie met de Tigra BioLogic Bike Mount.

Voor de kortere ritten (tot een kilometer of 50) bleek ik hem tegen mijn verwachting in niet nodig te hebben. Dat trok de iPhone 3GS prima op zijn eigen accu, zelfs met constante GPS locatiebepaling en doorsturen van mijn locatie via de 3G-verbinding.
Maar omdat ik nog een klein beetje hoop heb dat ik a.s. vrijdag de 80 kilometer van de HBO Fietstocht kan gaan rijden, heb ik hem vandaag toch maar even geïnstalleerd voor een testrit.

Hieronder zie je de bevestiging:

iWalk op de iBike iWalk op de iBike
De Tigra BioLogic Bike Mount heeft aan de onderkant een doorvoer voor de kabel. Ik had een mooie zwarte kabel, maar die was te dik. Dus daarom maar een standaard witte kabel gebruikt.
De bedoeling was om de iWalk ofwel in een apart tasje onder het zadel vast te maken ofwel gewoon in een van de twee zijtassen achteraan.

Daarom heb ik de kabel met een paar (zwarte) tie-raps aan de framebuis vastgemaakt om hem naar achteren te leiden:
iWalk op de iBike
De standaardkabel was net wat te kort om helemaal comfortabel tot in de zijtast te komen. Daarom heb ik een extra verlengstukje gebruikt:
iWalk op de iBike iWalk op de iBike
Met wat tape er omheen is ook die koppeling waterdicht en kon de iWalk comfortabel in een van de binnenvakjes van de zijtas zitten. De koppeling zelf zit overigens onder de flap van de zijtas dus niet in het zicht en niet in direct contact met eventuele regen.

Na de rit van 55 kilometer waren 2 van de 5 ‘streepjes’ van de volle iWalk opgebruikt, dus ruim voldoende voor die rit van 80 kilometer omdat de iPhone-accu zelf gewoon op 100% bleef hierdoor. Daar kwam bij dat ik de helderheid van het beeldscherm nu een stuk hoger gezet heb zodat de iPhone ook door het venster van de Tigra goed leesbaar bleef.

Kortom: test geslaagd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Vic
Vic
10 jaren geleden

Met zo’n voorbereiding verwacht ik je morgen toch wel aan de start!