jul 262010
 

iPhone Application Feest in de VS, en helaas op het moment alleen in de VS, het heeft namelijk geen directe gevolgen voor ons hier in Nederland. Als ik het goed begrijp waren er vandaag twee stukken goed nieuws: de eerste op basis van een uitspraak van een appeals court (ik moet bekennen dat ik niet precies weet wat de Nederlandse equivalent daar van is). Het tweede deel kwam de U.S. Copyright Office.

Samengevat betekent dit dat het nu in de VS onder andere ook legaal is om:

  • Een kopie te maken van legaal verkregen DVD’s waarbij dan de beveiliging omzeilt wordt met als doel het maken van korte fragmenten die binnen het fair use gebruik vallen ten behoeve van onderwijs of kritische reflectie
  • Je telefoon te jailbreaken zodat je legaal verkegen software die je anders niet zou kunnen draaien wél kunt laten draaien.
  • Software te gebruiken om je telefoon op een ander netwerk te laten werken (met andere woorden: unlocken van de telefoon)
  • De DRM van een legaal verkregen elektronisch  te verwijderen als dat nodig is om het te kunnen lezen (is dus wat ik deed toen de firmware van mijn eBook Reader veranderde)
  • Een boek te laten voorlezen ook als dat boek ingesteld is om dat niet te laten kunnen (zoals bij veel bij Amazon gekochte boeken waarbij de uitgever nu kan aangeven of de Kindle het boek mag voorlezen of niet).

Zoals gezegd, voor ons hier in Nederland heeft het geen directe gevolgen. Het is ook absoluut geen vrijbrief voor het verspreiden van kopieën van software of kopieën van elektronische boeken. Het geeft gebruikers gewoon wat meer van de (wat mij betreft) logische rechten die ze zouden moeten hebben.

Nice.

PROmedia eBook Reader – #2 Review

 Gepubliceerd door om 07:25  eBooks
jul 262010
 

Na het uitpakken van de PROmedia eBook Reader heeft hij 8 uur mogen opladen. Daarna heb ik er een aantal boeken op gezet om te kijken hoe de beeldkwaliteit en de leeservaring was. Ik was met name nieuwsgierig hoe het lezen van het NRC Handelsblad zou lukken. De Kindle DX (US-versie) en de Nook die ik al heb zijn namelijk niet in staat deze direct van de website af te downloaden, daarbij moet ik de NRC downloaden en via de USB-kabel overzetten. De PROmedia zou in staat moeten zijn om elektronische boeken ook direct vanaf internet te downloaden. Dat blijkt ook zo te zijn, maar net met de website van het NRC heeft hij moeite. Ik weet niet waar dat aan ligt, als ik het ePUB-bestand van het NRC op een andere plek online zet, dan is hij wel te downloaden.
Lees verder….

PROmedia eBook Reader – #1 uitpakken

 Gepubliceerd door om 07:08  eBooks
jul 262010
 

Uitpakken Promedia eReader

Afgelopen zaterdag, 24 juli 2010, ging bij Aldi de PROmedia eBook Reader in de verkoop voor 229 euro. Het is een 6-inch eBook reader met draadloos internet en touchscreen, die compleet met beschermhoesje geleverd wordt. In dit eerste filmpje laat ik zien wat er in de doos zit en vergelijk ik hem wat betreft omvang met de Nook en de Kindle DX.

In deel 2, opgenomen nadat de PROmedia 8 uur heeft mogen opladen, laat ik de ervaringen met het lezen vanaf de eBook reader zien en zijn prestaties op internet.

 Reacties uitgeschakeld voor PROmedia eBook Reader – #1 uitpakken  Tags: , ,