Geniaal: Genius Scan voor de iPhone

 Gepubliceerd door om 12:13  iOS
jul 102010
 

Genius Scan Net als Edwin Mijnsbergen kwam ik via de review op iPhone.nl bij Genius Scan. Een gratis tooltje voor de iPhone dat simpel is, maar daarmee/daarom juist geniaal.

Wat kun je er mee?
Met de camera van de iPhone maak je foto’s. Bijvoorbeeld van een open geklapt boek, een whiteboard met aantekeningen, een krant, tijdschrift, maakt niet uit wat.
In Genius Scan voeg je die foto’s samen (je kunt de foto’s vanuit de applicatie maken, maar ook foto’s vanuit je bestaande verzameling kiezen), je kunt de randjes bijsnijden en dan opslaan. Dat kan als nieuw document, maar ook gewoon achter aan bestaand document. Je kunt dus meerdere foto’s / pagina’s samenvoegen.
Je kunt pagina’s individueel roteren zodat het resultaat meteen leesbaar is.

Het resultaat kun je dan als PDF mailen. Naar jezelf of naar anderen.
Als basis voor de voorbeeld PDF die ik gemaakt heb met Genius Scan heb ik het boek ‘De wet op internet‘ van Arnoud Engefriet genomen omdat dat onder een CC-by-sa licentie beschikbaar gesteld wordt (het voorbeeldbestand valt om die reden onder dezelfde licentie.

De PDF bevat een aantal dubbele pagina’s uit hoofdstuk 7 van het boek. Je ziet duidelijk dat ik het boek gewoon open voor me op tafel had liggen. De rondingen van de pagina zijn zichtbaar. De letters zijn niet allemaal zo scherp als wellicht bij een kopieerapparaat, maar de snelheid waarmee ik even, gewoon aan de eettafel hier, een PDF maakte met deze pagina’s is verbluffend.
Erachter heb is nog twee afbeeldingen gevoegd die screenshots zijn van de applicatie in actie op de iPhone. Het resultaat heb ik toen vanuit de applicatie naar mezelf gemaild.

Helemaal gratis, geen reclame te zien. Netjes. Dit is een blijvertje ook al gebruik je hem wellicht een keer per maand of zo.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Geniaal: Genius Scan voor de iPhone”

Reacties (1)
  1. Mooie toepassing. Heb een dergelijke toepassing (pfd to mail) ook op mijn android toestel zitten. Heb hier al een paar keer dankbaar gebruik van gemaakt. Zeker een aanrader. Een mooi voorbeeld van het kopieerapparaat 2.0

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.