jun 222010
 


Ik moet bekennen dat de momenten waarop ik de behoefte had om mijn iPhone 3GS te gebruiken voor het opstellen van langere mailtjes, meestal ook de momenten waren waarop het bij me hebben van een iPad dock met toetsenbord niet echt heel handig zou zijn (in de trein en zo).

Het is sowieso heel jammer dat de truc met de USB-connector, die op de iPad wel werkt (je sluit de connector aan en kunt dan een gewoon USB toetsenbord gebruiken) niet ook voor de iPhone 3GS werkt. Het meenemen van zo’n connector in mijn tas zou namelijk een stuk eenvoudiger zijn en USB-toetsenborden zijn op heel wat meer plekken beschikbaar.

Nou ja, het is een leuke feature, niet essentieel. Ik moet bekennen dat het filmpje zelf (hoe vaak hoor je zo’n intromuziekje?) ook wel een beetje er voor gezorgd heeft dat ik er naar wilde verwijzen.

 Reacties uitgeschakeld voor Gebruik het iPad toetsenbord voor je iPhone 3GS  Tags: , ,
jun 222010
 

Het is nu eenmaal een gegeven dat op dit moment je meer keuze hebt uit applicaties voor de iPhone dan voor Android. Dat is niet erg zolang de belangrijke applicaties er maar zijn.

Nu zal de Slingplayer zeker niet voor iedereen een belangrijke applicatie zijn, maar het is er eentje die wat mij betreft gewoon niet mag ontbreken wil Android zich ook als multimediaplatform bewijzen.

Met de Slingplayer applicatie kun je het TV-signaal vanaf je Slingbox doorsturen naar je PC (Windows of Mac), Windows Phone, iPhone of iPod Touch, BlackBerry, Symbian toestel en zelf sommige toestellen met Palm OS. De eenvoudigste Slingbox is de Slingbox Solo. Die Slingbox Solo (tegenwoordig ook weer in Nederland te koop) kun je zien als een soort geavanceerde afstandbediening voor je decoder. Ik heb hem aan mijn UPC Mediabox hangen en kan dus op mijn iPhone alles zien en doen wat ik op mijn Mediabox kan doen en zien.

Ideaal dus voor die mensen die toch op hun iPhone naar het WK voetbal willen kijken of die dat vanuit het buitenland willen doen.

Of de kwaliteit van de video op Android toestellen net zo goed is als op de iPhone kan ik helaas niet testen. Niet alleen is de applicatie niet gratis ($29,99), belangrijker probleem is dat ik op het moment geen Android toestel met toegang tot de Android Market ter beschikking heb. Als er iemand nog een toestel in de buurt heeft dat getest mag worden hou ik me aanbevolen.

Geen Slingplayer op de enTourage eDGe dus ook omdat die geen toegang heeft tot de Android Market, en dat geldt ook voor de meeste tabletachtigen met Android die er nu al zijn. Hoewel het wat betreft eisen aan het OS best zou moeten kunnen, minimum eis is namelijk Android 1.5

 Reacties uitgeschakeld voor Slingplayer nu ook voor Android beschikbaar  Tags: ,