Een elektronisch boek op een stikkie

Dit is er eentje in te categorie “hier moet ik nog eens rustig over nadenken”. De eBookstick is een USB-stick met daarop een aantal elektronische boeken. De boeken worden geleverd in ePUB formaat, al zit er in juli ook eentje in PDF formaat tussen.
Thema van de maand juni is “MOORDSTICK”, in juli is het “VAKANTIESTICK”. Op de editie van juni staan 5 thrillers en 2 bonusboeken, gezamenlijke waarde (ik neem aan op papier) is 72,20 euro. Als USB-stick koop je hem voor 19,95 euro.

Goed vind ik het feit dat de boeken zonder DRM worden geleverd en je ze dus bijvoorbeeld zonder problemen op je iPad, Kindle (na conversie), je iPhone of iPod Touch, je Sony eReader of je Android telefoon kunt lezen.
Wel vind ik het raar om een elektronisch boek op een fysiek medium te kopen. En de set van vijf moet je natuurlijk ook maar net even goed bevallen. Dat laatste is natuurlijk iets dat ook voor fysieke boeken geldt. En ook daar zul je ze niet altijd vooraf kunnen doorbladeren. De prijs lijkt me ook wel weer heel vriendelijk.

Het lijkt me echter wel verstandig om iets van een ePUB-reader op de stick te zetten. Eentje die je niet hoeft te installeren en bij voorkeur zowel onder Windows en Mac werkt. Want anders moet je aan een klant gaan uitleggen dat ze extra software moeten installeren op hun systeem om de boeken te kunnen lezen. En aangezien de doelgroep waarschijnlijk geen aparte eReader heeft, zou dat voor verwarring kunnen zorgen.

Ik ben benieuwd of het aanslaat.

(getipt door ereaders.nl)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Folco de Jong
14 jaren geleden

Het voordeel van de verkoop op een USB-stick is wel dat het valt onder de noemer van ‘Boek op vaste drager’ en daardoor ook onder het lage BTW-tarief. Hoewel je inderdaad niet kunt kiezen welke boeken er op de stick staan, zou het feit dat je 7 boeken krijgt voor de prijs van 2 (uitgaande van goedkopere edities á €12,50 op papier en de huidige standaard korting van 20% voor e-books), voldoende moeten zijn om mensen ertoe te verleiden.
De opmerking over de software lijkt me redelijk, hoewel ik me afvraag hoeveel mensen zonder e-reader/iPhone/iPad oid. überhaupt geïnteresseerd zullen zijn in e-boeken.