3M 22″ Multitouch Screen – voor als je veel geld en veel vingers hebt

Toen na het uitpakken en installeren van de Dell SX2210T monitor bleek dat hij maar 2 touchpunten kon herkennen was dat wel een beetje een teleurstelling. Hij had dus beter Duotouch kunnen heten in plaats van Multitouch.  Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook nog niet eerder aan gedacht had om te controleren hoeveel punten zo’n scherm aan zou kunnen. Ik dacht altijd dat het 1 drukpunt of veel (multi) drukpunten waren. Dat is dus niet zo.

De iPad heeft er blijkbaar 11 maar als je écht met veel vingers tegelijkertijd wilt werken, dan kun je beter een 3M™ Multi-touch Display M2256PW aanschaffen. Die kost een paar centen (ongeveer $1.500) maar dan kun je met minimaal 20 vingers tegelijkertijd aan de slag.
Volgens Lee Brimelow (die er eentje heeft) heeft hij tot wel 60 drukpunten tegelijkertijd weten te laten herkennen. Al moet hij zelf ook bekennen dat hij nog niet weer waarvoor hij dat zou willen kunnen.

Het lijkt me ook dat bij zo’n scherm de omvang (12 handen op een scherm van 22 inch wordt best vol) een grotere beperking is dan het aantal punten dat herkend kan worden.
Wie weet er een goede toepassing voor dit scherm in het onderwijs? Wellicht is het iets voor het Devices 2011 project of zo (voor dit jaar is de inschrijving immers al gesloten). Tegen die tijd moet hij al weer een flink stuk in prijs gezakt zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
13 jaren geleden

Misschien dat je een keer moet gaan praten met het bedrijf Onwijs (http://www.onwijs.nl/). Zij ontwikkelen educatieve software voor de Microsoft Surface tafels (Multitouch tafel van MIcrosoft). Een Surface is wel een stuk duurder dan een monitor, en kan maar 55 drukpunten herkennen, maar hiermee heeft Onwijs al wel ervaringen opgedaan binnen het onderwijs.

Zij geven ook speciale workshops rondom dit thema waarin ze ook ingaan op de vraag waarom je gebruik zou willen maken van multitouch mogelijkheden en wanneer juist niet.