Het gaat niet goed met Linden Labs

Second Life Memorial
Het is een bericht van een paar dagen geleden, maar ik wilde het toch nog even vermelden. Het is namelijk de vraag of de stevige reductie in personeel die Linden Labs doorvoert het begin van het einde van de makers van Second Life aankondigt of dat ze er weer van kunnen opkrabbelen.

Voor veel mensen is Second Life al lang dood en begraven, maar de 3D-wereld bleef ook na de hype nog betalende klanten trekken. Blijkbaar toch niet voldoende want een vermindering van je personeelsbestand met 30% is meer dan een strategische move. Dat is zorgen dat je niet helemaal kopje onder gaat.
Het zou jammer zijn omdat er nog geen concurrent beschikbaar is. Natuurlijk, we kunnen ook met OpenSimulater verder, maar Second Life is meer dan alleen de software, het is ook een economie en een ecosysteem.

Er is een memorial in Second Life ingericht voor de mensen die ontslagen zijn. Je kunt het hier vinden. Dan moet je wel even de viewer installeren en een account aanmaken. Veel mensen denken dat daar het probleem al begint: de drempel om te starten en de leercurve zijn te hoog.
We zullen zien hoe het verder gaat.