De Kno – tablet voor sterke studenten


Weer een tablet die gericht is op het onderwijs en op studenten. Het apparaat heet de Kno en bestaat uit twee touchscreens van elk maar liefst 14 inch die aan elkaar gekoppeld zitten. Je kunt het apparaat open klappen als een boek, maar je kunt het scherm ook naar achteren vouwen.

Prijs en moment van uitleveren zijn nog niet bekend. Op dit moment gaat het om een bedrag van onder de $1000,-. Maar veel ernstiger vind ik het gewicht: 5,5 pounds. In voor ons begrijpelijke taal: 2,49 kg.
Tijdens de presentatie (filmpje hierboven) werd beweerd dat een gemiddelde laptop een stuk zwaarder was. Dat is wellicht voor een aantal modellen zo, een 15-inch Macbook Pro weegt 2,54 kg, een 17-inch model is met 2,99 kg nog wat zwaarder, het 14-inch model is met 2,04 kg een stuk lichter. Maar die zijn dan ook niet gemaakt om “vast te houden”. Tenzij ze er vanuit gaan dat studenten deze Kno plat op de tafel leggen of ook zo’n standaard meenemen als in het filmpje.
Ter vergelijking, een iPad weegt 680 gram en een Kindle DX weegt 535 gram (beiden zonder hoesje).

Wel heel slim is dat ze al samenwerking hebben met de grote onderwijsuitgevers. Want die zullen uiteraard bereid moeten zijn om hun content geschikt te maken voor het apparaat.
Dus voorlopig: concept en idee prima. Ik kan me het gebruik er goed van voorstellen (maar dat kon/kan ik ook bij de Entourage eDGe). Technische uitvoering op dit moment nog te onpraktisch. De problemen die er nu nog met de software schijnen te zijn zullen ze wel opgelost krijgen, maar het gewicht lijkt me praktisch gezien veel te hoog voor een tablet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Rik
Rik
14 jaren geleden

Jammer dat ik bijna klaar ben met mijn opleiding, maar dit lijkt mij zeer handig. Een enkel studieboek is zwaarder dan 2.5 kg.

Frans Maassen (EducatieNET)
14 jaren geleden

Mijn analyse van de KNO voor het onderwijs / E-learning vind je op http://educatienet.wordpress.com