Gebruik je telefoon als desktopvervanger


Ik vond dit soort filmpjes altijd al schitterend, ze laten zien wat de potentie van een stuk technologie is in de handen van een hacker die net wat verder in de toekomst kijkt dan wij gewone gebruikers. Maar tegenwoordig zie ik bij zo’n filmpjes meteen beelden in mijn hoofd van een Steve Jobs die hoofdschuddend roept “Nee, nee, nee, daar is het apparaat niet voor bedoelt!” en die dan meteen een interne memo uit doet gaan waarin hij aangeeft dat er voor gezorgd moet worden dat de iPad/iPhone/iPod Touch dit in ieder geval zeker niet kunnen. En dat maakt zulke filmpjes voor mijn nóg grappiger. 🙂

Natuurlijk valt dit nog niet onder de categorie praktisch. Maar het demonstreert wel treffend de ontwikkelingen op het gebied van ICT. We weten allemaal dat het eigenlijk (bijna) (volwaardige) computers zijn. Maar dit soort filmpjes laten zien hoeveel haakjes er in de vorige zin verwijderd mogen worden.
Natuurlijk, je hebt nog een dock nodig, niet alles werkt, het is een custom-build die zeker niet voor gewone gebruikers bedoelt is, maar we hebben nu ook docks voor laptops, dus waarom niet straks een dock waarmee je je telefoon niet alleen van stroom voorziet zodat hij opgeladen wordt, maar eentje waarmee je volledige toegang krijgt tot het apparaat. Ik zie het wel gebeuren. En dankzij ontwikkelaars zoals Sven Killig kunnen we het nu ook werkelijk zien gebeuren.