Vaporware: Het was er nog niet en komt er ook niet


N.B. De oorspronkelijke titel van dit bericht was “Vaporware: Microsoft Courier was er nog niet en komt er ook niet” maar naar aanleiding van het bericht over de HP Slate is de titel generieker gemaakt.

Teleurstelling alom omdat Microsoft blijkbaar de stekker uit het Courier project getrokken heeft. Tja, dat is nou eenmaal het risico van het watertanden van producten die nog niet te koop zijn. Courier (zie het filmpje hierboven voor een demo van het concept) was een tablet die nooit officieel door Microsoft aangekondigd was/is.

En nu blijkt ook HP haar Slate project stopgezet te hebben (dat is overigens wel jammer omdat die hier op de lijst devices staat/stond). Bij HP hoopt men nu al weer op een tablet met WebOS (aangezien HP daar na de overname van Palm over beschikt), ook dat product is (net als veel eReader modellen die de afgelopen tijd aangekondigd zijn) nog vaporware.

Ik heb het al vaker gezegd: tot het moment dat er een bestelformulier online staat waarmee je een product ook daadwerkelijk kunt aanschaffen is het allemaal speculatie.

Natuurlijk, het was heel leuk geweest als beide producten er gekomen waren. We zullen we er nu dus gewoon nog even op moeten wachten. Want als iemand het kan verzinnen, dan zal iemand het ook bouwen en verkopen. De vraag is niet óf maar wanneer. Voorlopig ziet het niet naar uit dat Microsoft in deze markt stapt. Mogelijk hebben ze het project gebruikt om een aantal patentaanvragen uit te kunnen werken rond de verschillende navigatie-ideeën. En wie weet komt HP inderdaad toch met een tablet uit. Of Google. De tijd zal het leren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
14 jaren geleden

[…] device HP Slate zal waarschijnlijk uit de lijst worden geschrapt: HP heeft het project stopgezet. Lees er meer over op het ICT en Onderwijs Blog van Pierre Gorissen; 12 april 2010 | […]