Kindle komt ook naar de iPad

 Gepubliceerd door om 06:55  eBooks, iOS
mrt 222010
 

Het is eigenlijk een aankondiging die geen echt nieuws is, maar toch weer wel: Amazon kondigt de beschikbaarheid van haar Kindle software voor de iPad aan.
Nou hebben ze al software voor de iPhone / iPod Touch, dus technisch hebben ze e.e.a. al in orde. Ze hebben ook software voor Windows en sinds kort ook voor de Mac), no big deal dus zou je zeggen.

Maar het aardige aan de aankondiging vond ik dat er staat “Kindle Apps for Tablet Computers” (met in kleinere letter “Including the iPad”). Want de iPad is zeker niet de enige aangekondigde tabletPC van het type slate. En zeker ook voor die andere (dus niet iPad) platformen is er grote behoefte aan software die wél rekening houdt met de specifieke wensen die een ‘touch’-scherm nou eenmaal meebrengen. Want dat is iets wat nou eenmaal een sterk punt is bij de meeste iPhone applicaties (en bij het besturingssysteem zelf). Die zijn nou eenmaal gemaakt met het ontbreken van een muis en toetsenbord in het achterhoofd.

Ik ben wel benieuwd of dit dan ook betekent dat er een Android-versie van de Kindle App aan zit te komen. Want ik verwacht wel dat Android (mits het applicatie-aanbod zo blijft groeien) samen met (uiteraard) Windows 7 om een plek naast de iPad zal strijden.

p.s. Ik moet bekennen dat ik nog niet weet of ik een slatemodel wil. Het feit dat mijn convertible HP een ingebouwde standaard heeft is bij het bekijken van video namelijk wel zo prettig.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.