Help mijn Dropbox is bijna vol!

Een van de meest voorkomende problemen bij het gebruik van meerdere computers is het uitwisselen van bestanden. Stel je hebt thuis een desktop computer met Windows 7 staan, maar gaat dagelijks op pad met een Macbook. Dan kun je natuurlijk een USB-stick gebruiken om bestanden uit te wisselen tussen de twee systemen, om misschien heb je wel een servertje thuis staan en maak je zo verbinding. Maar dan moet je altijd online kunnen zijn en dat kan lang niet iedereen.

Dropbox lost dat probleem heel eenvoudig op. Je installeert de gratis client (Windows, Linux en Mac versies zijn beschikbaar) en wijst een map aan op de harde schijf. Alle bestanden die je in die map plaatst worden tussen alle gekoppelde systemen gesynchroniseerd. Je hoeft niet online te zijn tijdens het bewerken, zolang je maar van tijd tot tijd online bent voor de synchronisatie. Aardig is ook de iPhone applicatie waarmee je eveneens toegang hebt tot je Dropbox map.

Ik gebruik hem o.a. voor het opslaan van alle PDF-documenten die ik verzameld heb voor mijn onderzoek, de Endnote bibliotheek met de verwijzingen er naar toe en alle andere onderzoeksdata die ik verzameld heb. Het is een hele geruststelling dat zelfs als mijn laptop in de trein gestolen zou worden (of ik zou hem ergens vergeten) ik toch geen data kwijt ben.

Maar mijn gratis account (2GB is gratis) begint vol te raken. Jij kunt helpen om me wat meer werkruimte te bezorgen. Als je via deze link een dropbox account aanmaakt, dan krijg jij 250MB extra ruimte (dus 2,25GB gratis) én ik krijg 250MB extra ruimte. Win-win dus.

[update 24-3-2010] Met dank aan iedereen die mijn link gebruikt heeft heb ik nu de maximale 3GB extra ruimte inmiddels binnen. Mijn link gebruiken heeft dus geen nut meer, maar als je zelf nog op zoek bent naar uitbreiding, plaats dan gerust jouw referral link hieronder in de reacties. Dat geeft anderen de optie om jou te helpen met het krijgen van uitbreiding. Bij dit bericht hier staan al een aantal links.
[update 30-3-2010] Dropbox heeft de extra ruimte die je via verwijzingen kunt krijgen verhoogd van 3GB naar 8GB extra. Gebruik van mijn link heeft dus wel weer gewoon nut.

0 0 stemmen
Bericht waardering
14 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Martin
14 jaren geleden

Voila! Je hebt er, als het goed is, al één keer 250MB bij 🙂

Martin
14 jaren geleden

Overigens, met een stapeltje email-adressen/aliassen, kan je jezelf zo dus heel wat extra ruimte geven.

Raymond
14 jaren geleden

Helaas, ik gebruik het zelf ook al een tijd dus kan je niet verder helpen met een nieuw account 🙂

@Martin, dat kan wel maar je moet dan net zo veel Dropbox accounts aanmaken als dat je mailadressen gebruikt. Ging me net wat te ver voor uitbreiding van mijn eigen gratis account.

Jammer overigens dat de 50 GB versie van Dropbox 9,99 dollar per maand kost. Dat is me net wat te veel van het goede. Een 20 GB account voor 4 dollar of zo zou ik er wel voor over hebben.

Peter de Haas
14 jaren geleden

Pierre,

Misschien is Windows Live Skydrive een aanrader ? 25 GB gratis opslag en met het 3rd party tooltje SDExplorer net zo gemakkelijk in gebruik als dropbox.
http://www.skydrive.nl
http://www.cloudstorageexplorer.com/

Fred Zelders
Fred Zelders
14 jaren geleden

Ik heb ook al een DropBox account, dus op die manier kan ik je niet helpen.
Maar misschien wel met het volgende (op het gevaar af dat je dat al weet/gedaan hebt)

Gewiste bestanden lijken verdwenen, maar snoepen nog wel ruimte af van je beschikbare opslag capaciteit. Om ruimte vrij te maken moet je die bestanden dus verwijderen.

1. Open de web-interface van je DropBox: https://www.dropbox.com/home
2. Klik de ‘show deleted files’ tab
3. Onderzoek elke map op eventueel aanwezige verwijderde bestanden.Gewiste bestanden worden in grijs weergegeven.
4. Selecteer deze bestanden [checkbox]
5. Verwijder ze definitief met de functie ‘Permanent delete’ onder de tab ‘More actions’.

Martin
14 jaren geleden

SDExplorer is helaas niet cross-platform. Niet verbazingwekkend, ’t is van Microsoft…

Willem
14 jaren geleden

Ik kan je ook niet direct helpen want heb zelf ook al een dropbox.
Je weet neem ik aan dat je bij Google Documents tegenwoordig ook alle bestanden kunt opslaan?
Verder sluit ik me aan bij Peter de Haas. Ook ik maak gebruik van Live Skydrive, zeker als ik bestanden wil delen met anderen, maar ook voor mezelf.

Theuntje
14 jaren geleden

Toen ik me net aanmelde bij Dropbox heb ik al mijn vriendjes een mailtje gestuurd en ik zit nu zelf al op 4 gig gratis en het werkt inderdaad erg fijn!

Je vergeet trouwens nog te melden dat je heel makkelijk bestanden kan delen met andere Dropbox gebruikers waardoor je makkelijk samen kan werken.

@willem Google Documents kan je inderdaad alles opslaan maar daarbij kan je nog niet syncen zo fijn als bij Dropbox.

Antoine van Dinter
Antoine van Dinter
14 jaren geleden

@Pierre

Je kunt deze link natuurlijk ook toevoegen aan je handtekening onder elke email bericht.

jean
14 jaren geleden

Tja, die dropbox heb ik ook al. Dus daarmee kan ik je niet helpen. Zou het graag gedaan hebben. Volgende keer beter Pierre.
Dan nog iets anders. Je schrijft: “stel je hebt thuis een desktop computer met Windows 7 staan, maar gaat dagelijks op pad met een Macbook. ”
Daar kan ik me dus weinig bij voorstellen. Als je dagelijks op pad gaat met een Macbook, dan is de kans verrekte klein dat je thuis een desktop computer met Windows 7 hebt staan.