mrt 152010
 

Ik ben gevraagd om een bijdrage te leveren aan de maart 2010 editie van het SURF Magazine. Het ging om een artikel in de nieuwe categorie “Trendwatching”. Maximale omvang was 400 woorden en daarom ook maar ruimte voor één topic per keer. Het zal je waarschijnlijk niet zo heel erg verbazen dat dat in mijn geval daarom “eReaders” was. Je kunt de hele bijdrage hier lezen (PDF!). Wil je SURF Magazine voortaan liever op papier ontvangen, dan kun je je hier aanmelden.

 Reacties uitgeschakeld voor eReaders, dood hout of een multimediaal verhaal voor de toekomst?  Tags: , , ,
mrt 152010
 

Toen ik begon met lezen in “The Amazing Web 2.0 Projects Book” dacht ik eerst “waarom hebben ze dit nou in een PDF gegoten?”. Het document bevat nu namelijk een enorme lijst (78) met korte beschrijvingen van het gebruik van verschillende Web 2.0 toepassingen in het onderwijs. Geen grootschalige projecten, gewoon individuele docenten of kleine groepen die ermee aan de slag zijn gegaan. Elk voorbeeld is kort beschreven, meestal mét link naar een site en tips/ervaringen van gebruik.

Mijn eerste gedachte was dat het toch veel handiger was om dit in een online database te stoppen waar je ze dan eenvoudig kon zoeken en vinden op onderwerp. Maar nu ik er doorheen gebladerd heb vind ik het toch een goede vorm. Want het is nu juist een ‘boek’ geworden waarmee je ook ideeën op kunt doen door er gewoon doorheen te bladeren zónder dat je vooraf weet waar je naar op zoek bent.

Lees verder….