Ik wil mijn buurt ook op Google Street View!


Het is niet eerlijk. Raymond Snijders kon gisteren al heel trots melden dat heel Deventer te zien was in Google Street View. De auto is inderdaad nu ook ín het dorp waar ik woon geweest, maar nog maar door een beperkt aantal straten. Niet bij ons door de straat/wijk.

Nou krijg ik vandaag al de hele dag die reclame bij Google voorgeschoteld waarbij ze me wijzen op het feit dat er meer plekken in Nederland in beeld gebracht zijn. Als je de link volgt kom je bij een pagina met meer info over hoe e.e.a. in zijn werk gaat.
Toch vraag ik me af waarom Google niet meer gebruik maakt van haar klanten/gebruikers bij dit werk. Ze doen het een beetje, er staan nu in streetview op de juiste plekken ook al foto’s die door anderen genomen zijn:
google streetview Maar dat zijn slechts 2D-foto’s. Waarom niet meer van die Google Trikes maken en een groep vrijwilligers samenstellen die op een zaterdag hun eigen dorp in kaart brengen. Ik weet zeker dat ik dan zou moeten vechten om een plek. Daar zou veel belangstelling voor zijn.

Of zou het gewoon zijn omdat het verwerken en controleren ervan nou eenmaal een bepaalde tijd/inspanning kost en Google nou eenmaal niet meer ruw materiaal verwerkt krijgt dan nu het geval is? In dat geval wacht ik nog wel even. Dan mogen ze van mij eerst energie steken in het ook voor Nederland beschikbaar maken van hun fiets-optie voor de routeplanner van Google Maps. Lijkt me namelijk ook heel handig!

p.s. Je zou het bijna vergeten tussen al die “Google wordt een monopolist” berichten die je om je heen ziet verschijnen, maar het is toch nog steeds een bedrijf dat enorm aan de weg timmert!

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
11 jaren geleden

Inmiddels staat onze straat er ook op. Zelfs mijn hond komt in beeld:
http://goo.gl/E0WH
Zie je gelijk hoe waaks hij is als er een auto de straat in komt rijden…

Patrick de Vos
Patrick de Vos
11 jaren geleden

Onze buurt staat er ook op. Ik was alleen niet blij dat de camera zo hoog stond dat er ook over de schutting in onze tuin opnames waren gemaakt.

Erg handig is wel gebleken tijdens onze wintersport. Van te voren kun je zien hoe de afslag op de snelweg eruit ziet. De navigatie geeft dat ook wel aan maar een beeld erbij hebben spreekt nog meer.