mrt 122010
 


Het is niet eerlijk. Raymond Snijders kon gisteren al heel trots melden dat heel Deventer te zien was in Google Street View. De auto is inderdaad nu ook ín het dorp waar ik woon geweest, maar nog maar door een beperkt aantal straten. Niet bij ons door de straat/wijk.

Nou krijg ik vandaag al de hele dag die reclame bij Google voorgeschoteld waarbij ze me wijzen op het feit dat er meer plekken in Nederland in beeld gebracht zijn. Als je de link volgt kom je bij een pagina met meer info over hoe e.e.a. in zijn werk gaat.
Toch vraag ik me af waarom Google niet meer gebruik maakt van haar klanten/gebruikers bij dit werk. Ze doen het een beetje, er staan nu in streetview op de juiste plekken ook al foto’s die door anderen genomen zijn:
google streetview Maar dat zijn slechts 2D-foto’s. Waarom niet meer van die Google Trikes maken en een groep vrijwilligers samenstellen die op een zaterdag hun eigen dorp in kaart brengen. Ik weet zeker dat ik dan zou moeten vechten om een plek. Daar zou veel belangstelling voor zijn.

Of zou het gewoon zijn omdat het verwerken en controleren ervan nou eenmaal een bepaalde tijd/inspanning kost en Google nou eenmaal niet meer ruw materiaal verwerkt krijgt dan nu het geval is? In dat geval wacht ik nog wel even. Dan mogen ze van mij eerst energie steken in het ook voor Nederland beschikbaar maken van hun fiets-optie voor de routeplanner van Google Maps. Lijkt me namelijk ook heel handig!

p.s. Je zou het bijna vergeten tussen al die “Google wordt een monopolist” berichten die je om je heen ziet verschijnen, maar het is toch nog steeds een bedrijf dat enorm aan de weg timmert!