Beleef de lente in je achtertuin #3

IP Camera in het donker Ik had vandaag willen schrijven dat ik aan het eind van de dag, tussen station en thuis even snel de Marskramer ingerend was en daar een afsluitbare doorzichtige voorraadtrommel gevonden had die exact groot genoeg was voor de IP Camera. Dat leek namelijk best goed te werken. Na het passen heb ik er een hoekje uitgezaagd zodat de stroomkabel net langs een van de stevige klemmen aan de zijkant kon worden geleid. Het beeld was wel iets waziger dan zonder, maar acceptabel.

Om hem te testen had ik hem in de serre, binnen, neergezet. De camera kan namelijk niet tegen vorst, en die zijn we nog niet helemaal kwijt. Toen ik zojuist weer keek (ik heb nu één stream aan staan, jullie hoeven me niet elke avond te zien zitten werken) zag ik het beeld dat je hiernaast op de afbeelding ziet: felle witte punten.

Het blijkt dat de infrarood ledjes én het ledje dat aangeeft dat de camera aan staat veel te fel zijn en weerkaatst worden. Zowel door het plastic van de voorraadtrommel als door het glas van de schuifdeur. Op voldoende afstand van het glas en zonder iets er voor (ik heb ook het plastic van een CD-hoesje getest, weerkaatst ook teveel) doet hij het prima.

Hieronder zie je het beeld zoals het er nu te zien is:
IP Camera in het donker
Het is heel donker in de serre, maar de camera geeft het beeld beter weer als overdag. De felle stip die je in het beeld ziet is van het licht van de camera, er is buiten geen lichtbron.
Er vallen voor deze camera nu dus in ieder geval twee opties af: ik kan hem niet dicht bij het raam hangen om van binnen op de opening van het nestkastje te mikken en ook niet in een kunststof omhulsel buiten plaatsen. In beide gevallen is hij dan ’s nachts onbruikbaar. Ook voor het filmen ín een nestkast is een plastic tussenlaag niet handig. Ik neem aan dat dat ook een verklaring kan zijn waarom die bij de kant en klaar te kopen nestkast met camera er niet tussen zat.

Twee stapjes voorwaarts en nu een stapje terug. Het wordt tijd dat die andere camera binnen komt, dan kan ik het beeld vergelijken en iets gaan ophangen. Anders hebben straks alle koolmeesjes al een plek gevonden.