Intel toont nieuwe Classmate PC op CeBIT


Intel heeft tijdens de CeBIT 2010 beurs in Hannover het nieuwe ontwerp voor de Classmate PC met touchscreen getoond. Zoals je wellicht nog weet, brengt Intel de Classmates niet zelf op de markt, maar doen ze dat via lokale leveranciers. In Nederland gebeurt dat via Skool en heten ze dan ook Skoolmates.

Ik heb vorig jaar de 9-inch Skoolmate uitgebreid aan de tand mogen voelen. En dat apparaat stelde niet teleur al was hij door de omvang van zijn toetsenbord praktischer voor mijn kinderen (zij waren ook de doelgroep) dan voor mijzelf.
Nu met het 10-inch model is ook het toetsenbord groter geworden. En bij netbooknews.com (waar bovenstaand filmpje van is) waren ze er in ieder geval te spreken over.
Het handvat is gebleven maar klapt nu automatisch in als je het niet gebruikt en de stylus is nog een stuk groter geworden. Het ziet nu uit als een echte pen. Ik kan me voorstellen dat dat bij gebruik in het onderwijs juist een belangrijk voordeel is.
Geen multitouch (op zich logisch want dat is nog niet goedkoop bij 10-inch), wel een snellere en zuinigere processor. En blijkbaar ook (optioneel neem ik aan) 3G en/of WiMax connectiviteit.

Nog geen informatie over beschikbaarheid en prijs. Dat zal ongetwijfeld ook per land verschillen. De Asus Eee PC T101MT is nu voor 499 euro bij voorinschrijving via Amazon in Duitsland te bestellen. Dat is ook een 10 inch tablet netbook met de Intel Atom N450. Die beschikt overigens over een multitouch beeldscherm. Met zo’n prijs zou deze 10-inch Classmate PC ook voor de wat oudere kinderen heel geschikt kunnen zijn.

Ik ben benieuwd