VisualTable – Iedereen zijn eigen Google Books


Ik heb wat met rare demofilmpjes van producten geloof ik. Afgelopen week al bij de Darim iStudio (interessant product, filmpje niet om aan te zien) en nu bij de Tamtus Magic VT-320. Het is een scanner specifiek voor boeken gemaakt. Je kunt hem op het filmpje hierboven in actie zien. Ook ik versta het Koreaans niet, maar het ziet er interessant uit. Het is een scanner in de vorm van een omgekeerde V waar je de te scannen boeken op legt en zo scant zonder randen. Je hoeft het boek dus niet te mollen en niet bij elke scan hard op de deksel duwen om het zo plat mogelijk te krijgen.

Van wat ik uit het filmpje begrijp zit er OCR-software bij en tekst-naar-spraak. Het moet toch zo’n beetje de nachtmerrie van elke uitgever zijn als gewone klanten hun eigen digitale boeken zouden kunnen gaan maken op deze manier.
Geen informatie nog over de prijs. Ze richten zich (volgens de PDF met productinfo) o.a. op scholen en bibliotheken. Het zou dus kunnen dat het geen consumentenprijs heeft. Meer dan 300-400 euro zou ik in ieder geval niet over hebben voor zo’n scanner.

(getipt door Teleread)