HP2740p Tablet PC


Toen eind 2008 de HP Elitebook 2730p uit kwam constateerde ik al dat daarin alle belangrijke gebreken die ik bij de 2710p die ik nu dagelijks gebruik zag waren opgelost. Het toevoegen van een touchpad, betere bevestiging van de pen en de jogdial aan de zijkant van de klep hielpen al heel erg.

Nu gaat HP nog een stapje verder met de HP Elitebook 2740p die vanaf april a.s. te koop is. Bij Slashgear.com mochten ze hem al even bekijken, daar komt bovenstaand filmpje ook vandaan.
De 2740p wordt namelijk, optioneel ook geleverd met een gecombineerd beeldscherm dat zowel de pen ondersteunt (was al zo), maar ook multitouch bediening (gewoon met je vingers) mogelijk maakt. En als je naar het filmpje kijkt dan zie je ook waarom dat zo vreselijk ‘gewoon’ voelt. Zeker als je ook een iPhone hebt. Je wilt geen knoppen of een pen gebruiken om een plaatje te roteren of om in te zoomen óf om een pagina in een eBook om te slaan. Dat doe je met je vingers.

Maar voor het schrijven of het maken van aantekeningen is een pen nauwkeuriger, al moet ik bekennen dat ik hem nu niet vaak gebruik.
Als prijs wordt in het filmpje genoemd $1.549,- al vrees ik dat dat niet met de multitouch optie is. Het dockingstation gaat $299,- kosten en de platte extra accu die je onder de tabletPC kunt klikken gaat $199 kosten. Geen consumentenprijzen dus.

Het gewicht is met 1,72kg maar een paar gram meer dan de oorspronkelijke 1,65kg van de 2710p. Blijft een stuk zwaarder dan een Kindle DX of Apple iPad, maar voor een laptop nog best draagbaar. Vooral ook omdat het onderste deel (met het toetsenbord) en de deksel (met het scherm) ongeveer even dik zijn (de DVD-drive zit in het dockingstation) en het geheel daarom lekker dun aan voelt.