Darim iStudio

 Gepubliceerd door om 20:34  Recorded Lectures, Video, Weblectures
feb 262010
 


Op de ISE in Amsterdam stond ik ook even stil bij de stand van een bedrijf met de naam Darim. Zij hadden daar een soort koffer staan met een aantal monitoren en een greenscreen. Het product, iStudio, biedt een betaalbare (voor onder de 10.000 euro aanschaf had je al een redelijke set en geen jaarlijkse licentiekosten) oplossing voor het capturen van presentaties.

Ze richten zich ook op het onderwijs, maar zullen dan hun marketing toch nog wel wat moeten stroomlijnen. Bij het bekijken van het filmpje dat ik erover tegen kwam op YouTube heb ik heel hard moeten lachen. Vreselijk slechte audiokwaliteit (ik neem aan dat hij de microfoon van de camera gebruikt) en veel te veel wisselingen in beeldinstellingen. Te veel aan de knoppen gezeten dus.
Hier staat nog een filmpje van eerder vorig jaar waar je systeem op een andere beurs in actie kunt zien.
Het bedrijf heeft inmiddels een vestiging in Europa (in Londen), zoals ik zei, wat mij betreft zullen ze nog wat aan hun presentatie moeten doen om voet aan de grond te krijgen in het onderwijs in Nederland, maar het is een interessant product en wellicht een alternatief naast het bestaande aanbod.

Nog meer verkiezingen komende week

 Gepubliceerd door om 16:33  Internet
feb 262010
 

Ik ben helemaal voor vrije keuze als het om geïnstalleerde software gaat. En niet alleen op mijn iPhone, maar zeker ook op mijn laptop. Vanuit dat oogpunt had ik ook niet echt heel veel bezwaar tegen dat de Europese Unie de activiteiten van Microsoft stevig onder de loep nam. De strafmaatregelen waren niet altijd even logisch. Ik wil geen versie van Windows zonder mediaplayer of zonder internetbrowser. Toch hebben de acties wel degelijk effect gehad op de houden van Microsoft als bedrijf. Stap voor stap is het eenvoudiger geworden om andere applicaties als standaard toe te voegen.

Een van de maatregelen waar ik niet zo’n hoge pet van op was, was het aanbieden van een keuze-optie voor de standaard browser die geïnstalleerd moet worden. Concurrerende producten niet tegenwerken vind ik één ding, maar moeten aanbieden om ze te installeren vind ik eigenlijk wat ver gaan.

Maar het wordt nog erger. Pas vandaag begreep ik, dankzij een bericht op nu.nl, dat het keuzescherm (waar overigens veel over gediscussieerd is), niet alleen wordt aangeboden bij het installeren van Windows. Nee, via het updatesysteem van Windows, waarmee normaal gesproken belangrijke updates worden aangeboden, wordt de komende weken ook de software gedownload waarmee de gebruiker een keuze moet maken voor een standaard browser.

Wat een flauwekul!

Ik heb al lang gekozen wat, op dit moment, de standaardbrowser op mijn laptop is. Op dit moment is dat Google Chrome. Dus val mij niet lastig met die software.
En ga al die mensen die nu niet beter weten en gewoon Internet Explorer gebruiken hier ook niet mee lastig vallen zeg. Ja, als ze nog Internet Explorer 6 gebruiken dan doen ze er goed aan om te upgraden, maar verander hun keuze niet in een loterij. Denk je dat die mensen in staat zijn een bewuste keuze te maken uit een van de aangeboden opties? Die weten toch niet op basis waarvan ze Firefox, Chrome, Safari of en Opera zouden moeten kiezen? Denken ze nou echt dat die mensen er mee geholpen zijn als ze, omdat ze er de afgelopen tijd veel advertenties van gezien hebben, nu voor Google Chrome kiezen? Niet dus.

Voor Internet Explorer 6 verwacht ik trouwens dat het niet eens zoveel verschil uit gaat maken. Die staat namelijk vaak op computers waarbij de automatische updatefunctie bewust uit staat. Bijvoorbeeld op werkplekken bij bedrijven. En daar komt deze software-update dan ook niet terecht.