Blu-ray laptop van Medion

 Gepubliceerd door om 19:36  Hardware
feb 092010
 

Medion staat er om bekend dat ze scherp geprijsde systemen leveren via de niet gebruikelijke outlets (Aldi, Gamma en zo). Het is dan ook niet zo heel gek dat Intertoys voor de komende week (11 t/m 13 februari) een aanbieding heeft van een Medion Akoya P6619 laptop. Voor 599 euro krijg je dan een laptop met een Intel Pentium Dual Core T440, 4GB intern geheugen, een 500GB harde schijf, ingebouwde webcam, multi-kaartlezer, Windows 7 Home Premium, én Blue-ray speler + HDMI uitgang.

In de folder staat ten onrechte dat het 16-inch scherm Full HD is, maar omdat eronder staat dat de resolutie 1366×768 is (op de website staat “HD Ready”) is het duidelijk dat dat niet zo is.

Ik heb geen idee hoe deze laptop zich voor overige zaken houdt, kan op basis van de afbeelding ook zaken als stevigheid, duurzaamheid, batterijduur, gewicht etc. niet inschatten, maar 599 euro voor een laptop waar je Blu-ray op kunt afspelen vind ik niet veel geld.

N.B. Ik verwijs weliswaar naar een advertentie van een commercieel bedrijf, maar dit is geen advertorial, ik krijg hier ook niet voor betaald of zo. Vragen in de trand van “is het apparaat geschikt voor spel X of toepassing Y?” kun je hier stellen maar verwacht dan geen antwoord want ik weet niet meer van het apparaat dan de specs in de advertentie..

feb 092010
 


Ik kwam hem toevallig tegen in het Intertoys krantje (daar stonden meer interessante dingen in, zie ook de andere post van vandaag) en had er nog niet eerder van gehoord: de Nintendo DSi XL. Inderdaad, het is een eXtra Large uitvoering van de Nintendo DSi en dat was weer de opvolger van de Nintendo DS Lite. Mijn kinderen zijn nog steeds tevreden met mijn Nintendo DS Lite, dus aan upgraden heb ik nog niet gedacht, maar als ik portablegear.nl kom ik wel in de richting van de beoogde doelgroep. 😉
De reviewer van Wired (zie filmpje hierboven) was er wél enthousiast over, hij geeft hem een 9.

Met 4,2 inch zijn de schermpjes van de XL bijna twee keer zo groot als van de DSi. Ze komen daarmee heel erg dicht in de buurt van de kleine 5 inch eBook readers die je links en rechts ziet. Voor 179,99 niet gek in ieder geval. Vanaf 5 maart 2010 ook in Nederland te koop.