Een ui zien groeien in 3D

Het bericht op het MakerBot blog waar door Wayne Hodgins is al een jaar oud, maar het was zo’n schitterend nutteloze intrigerende constructie dat ik door klikte naar de achterliggende site van David Bowen waar je nog veel meer soortgelijke constructies kunt vinden.

De eerste, waar dit bericht zijn titel aan ontleend heeft is een apparaat dat elke 24 uur een scan maakt van een groeiende ui en die dan omzet in een 3D model van de plant. Als dat model klaar is schuift het automatisch een stukje door op een lopende band. Weer 24 later wordt er een nieuw scan gemaakt die weer omgezet wordt in een 3D model. Op de site van David Bowen kun je het in actie zien.

Daar vind je o.a. als onderdelen van zijn portfolio ook een constructie waarbij vliegen een tekening maken, vliegen het licht bedienen of waarbij transatlantische tekeningen gemaakt worden.

Dit was een post in de categorie “hoe verzin je het?”